Plattmatch – då vill han skrota nya systemet

FOTBOLL

GÖTEBORG. Förbundskaptenerna lovar uthållighet och tålamod med det nya spelsystemet.

Högerbacken Mikael Nilsson är av en annan uppfattning.

– Blir det fullständig katastrof mot Frankrike är det inget vi kan köra vidare på, säger han.

Foto: Micke Nilsson.

I övrigt är Nilsson positiv till den taktiska förändringen från 4–4–2 till 3–5–2.

– Vi är ju inte nöjda med EM, framför allt resultatmässigt gick det inte som vi hade tänkt oss. Det är väl aldrig fel att testa något nytt, men sedan vet jag inte om det är så många spelare som överhuvudtaget har spelat 3–5–2. Jag har ingen erfarenhet av att spela 3–5–2 så det blir ett spännande test, absolut.

”Mer folk centralt”

Enligt Nilsson görs testet för att hitta lösningen på det han ser som svenska landslagets stora problem – det centrala mittfältet.

– Det tror jag är grundtanken. Det har ju varit problemet, framför allt om du tittar på Ryssland-matchen. Där fick våra två centrala mittfältare jaga oerhört mycket. Det kändes som Ryssland var fyra eller fem mot två ibland, då blir det omöjligt. Tanken är väl att vi ska ha mer folk centralt just när vi möter bättre lag, säger Mikael Nilsson.

Nilsson skeptisk

Förbundskaptenerna har lovat uthållighet och tålamod med 3–5–2

och inte som i augusti för två år sedan då 4–5–1-experimentet lades ner efter en match, 0–3 mot Tyskland. Men Nilsson är skeptisk.

– Om det fungerar bra mot Frankrike kommer vi väl att köra vidare. Blir det fullständig katastrof är det inget vi kan köra vidare på, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM