”Det var kanske stundens allvar som satte in”

FOTBOLL

Tung premiärförlust för Sverige i OS

TIANJIN. Premiärförlust – igen.

Nu är Sverige i stort sett tvingade att vinna mot Argentina för att inte OS ska vara över.

– Det var kanske stundens allvar som satte in, säger Nilla Fischer efter 1–2 mot Kina.

– Men Argentina har vi koll på.

Många av de svenska spelarna dröjde sig kvar länge, länge på Tianjin-stadion. Besvikna över ytterligare en premiärförlust i OS, den fjärde i ordningen för svenska damlandslaget i fotboll.

– Det är tungt. Vi hade satsat på vinst och det hade varit skönt med en bra början. Men vi spelar för svårt, för rakt. Första tio i andra halvlek var bra, men sedan började vi försöka att hitta avgörande pass, säger Nilla Fischer i den mixade zonen.

– Det är synd, Kina gör sina två mål och det räcker. Jag tycker ändå att vi var lite bättre och hade fler målchanser, men det hjälper inte när vi inte gör mål.

Han avgjorde

Drygt 37 000 kineser på läktarna bar fram sitt lag. 1–0-målet kom som ett brev på posten redan efter sex minuter.

– Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så här varmt klockan åtta på kvällen. Vi har varit här så många dagar, så vi ska ju vara vana vid det. Dessutom har vi bättre fysik än Kina, så det ska vi klara av.

Svenskorna hittade tillbaka i matchen, kvitterade genom Lotta Schelin och kändes på gång.

Men då, med knapp 20 minuter kvar, sköt Duan Han segermålet.

Var ni tagna av stundens allvar?

– Det är klart att det fanns nervositet, men vi var beredda på storpubliken och hög volym. Men visst, vi började inte bra så det kanske var stundens allvar som satte in. Vi var medvetna om deras distansskott, men kom inte riktigt upp i pressen.

Varför vågade ni inte spela ut?

– I början la vi långt för att jobba rättvänt. Sedan var vi för sugna att slå den avgörande passningen. Vi ville avgöra för snabbt, men borde ha haft tålamod.

Nu väntar Argentina på lördag, En ödesmatch.

– Det är bara att ta nya tag. Vi måste ta en seger för att ha chans att gå vidare, men bi har haft en genomgång och har hyfsad koll på Argentina. De spelar smått, med kortpassningsspel. Det gäller att vi är aggressiva och vågar spela boll så att vi tröttar ut dem.