Allsvenskan i fotboll

Norling sågas av AIK-scout:

Av: 

David Tanentsapf

FOTBOLL

”Han har inte greppet”

AIK-scouten Terje Liveröd ger sig in i debatten om Rikard Norlings framtid.

Och norrmannen är ­inte nådig mot sin kritik mot tränaren.

– Jag är verkligt överraskad över att han inte sagt upp sig. Han måste ju själv se att han inte har greppet om spelartruppen längre, säger ­Liveröd till Sportbladet.

Terje Liveröd har ett scoutingavtal med AIK och ligger bakom fem sydamerikanska värvningar till klubben de senaste två säsongerna. Av de spelarna är det bara Ivan Obolo som lyckats fullt ut i AIK. Terje Liveröd är kritisk till det ständiga skiftandet i laguppställningarna och underkänner chefstränaren Rikard Norlings tid vid AIK-rodret.

”Nej, nej och nej”

– Rikard Norling är en mycket bra människa. Men man måste också kunna ­bedöma honom efter professionella värderingar. Och ska man bedöma en tränares prestation över tid är det tre frågor man måste ställa sig: Har lagets spel utvecklats? Har de enskilda spelarna utvecklats? Stämmer resultaten överens med spelarmaterialet? Svaren på de här frågorna när det gäller Rikard Norling är nej, nej och nej.

Terje Liveröd blir mycket förvånad när han hör att Rikard Norling har AIK-fansens samlade stöd.

– Det är ju inte Ola ­Andersson och Charlie Granfelt som ska utveckla spelarna, deras jobb är att skaffa rätt spelare och det har de gjort. Det är Rikard Norling som inte klarat av att hantera spelarmaterialet.

AIK är för bra för att ligga där de ligger?

– Jag har sett Kalmar två gånger i år. Har de bättre spelare än AIK? Nej! De har en lagkapten som inte kan spela fotboll, men han har en roll där han får göra det han är bra på och är därför en av allsvenskans viktigaste spelare. Norling gör fotbollen svårare än vad den är. Han tycker att han är intelligentare än fotbollen, men det är varken han, jag eller vår herre.

”Ovidkommande”

AIK:s sportchef Ola Andersson är fåordig kring Terje Liveröds kritik.

– Vad han tycker och tänker är ovidkommande. Vi har ett avtal med honom att han scoutar spelare åt oss om vi önskar det. Om hans uttalanden blir för besvärliga för ett fortsatt samarbete, det är omöjligt att svara på just nu.

Ola Andersson ringer därefter omedelbart upp Terje Liveröd och ber honom att inte prata om Rikard Norling.

– Ola sa att det inte är rätt tidpunkt att tala kritiskt om Rikard Norling, som jag uppfattar saken beror det på att AIK:s anhängare kan vara aggressiva. Men jag står för det jag har sagt, säger Terje Liveröd.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK

AIK Fotboll

Rikard Norling