Henke för samtal om framtiden

FOTBOLL

Möte idag: ”Hans eget beslut”

Ska Henrik ”Henke” Larsson, 36, spela ett år till trots allt?

– Jag spelar så länge jag tycker det är roligt och jag känner mig motiverad, sa han nyligen.

Foto: Henrik Larsson är tillbaka i Sverige efter semestern och väntas lämna besked om framtiden snart.

I går kom Henrik Larsson hem från en nästan två veckor lång semester på Kap Verde-öarna tillsammans med sin far. Under dagen ska Helsingborg ha ett samtal med Larsson hur han ställer sig till en fortsatt elitsatsning.

– Vi har pratat med honom under hans semester och vi ska prata med honom i morgon (läs; i dag), säger HIF:s sportchef Bosse Nilsson.

”Hans eget beslut”

Exakt när beskedet kommer och vad det blir vet inte HIF. Henke har tidigare varit inne på att svaret kan dröja en bit in på det nya året.

– Vi hoppas ju att han fortsätter, men det är helt hans eget beslut, säger Bosse Nilsson.

Enligt uppgifter inifrån Helsingborg är det långt ifrån så klart som det tidigare framstått att Larsson slutar med elitfotbollen och avslutar karriären i Högaborg från och med kommande säsong. Tvärtom kan det mycket väl bli en fortsättning på elitnivå i någon form.

Morötterna är många.

Dels är Helsingborg kvar i Uefacupen.

Dels finns gott om europeiska toppklubbar som gärna skulle knyta till sig en Larsson på en free transfer, senaste spekulationen gäller skotska Celtic.

Sist men inte minst hade förbundskaptener Lars Lagerbäck och Roland Andersson knappast tackat nej om Henke ändrade sitt landslagsbeslut inför kommande EM-slutspelet i Schweiz/Österrike.

Håller hög klass än

– Beskedet får komma när det kommer. Jag känner Henrik så väl att jag vet att det inte är någon idé att pressa honom, säger Bosse Nilsson.

Under 2007 visade Henke att han fortfarande håller hög internationell klass. Inte minst under månaderna i Manchester United, men även genom att vinna den allsvenska poängligan samt vara den enskilt viktigaste faktorn bakom Helsingborgs succé i Uefacupen.

Efter senaste matchen mot Bordeaux sa Henke apropå en fortsättning:

– Jag spelar så länge jag tycker det är roligt och känner mig motiverad.

ARTIKELN HANDLAR OM