United till USA - med Bojan i laget

FOTBOLL

Tar plats i stjärnspäckad trupp: Dags att visa vad jag kan

Bojan Djordjic ser ut att gå mot en ljusare framtid i Manchester United.

Alex Ferguson ger svensken ökat förtroende och tar med

honom i 22-manna truppen till lagets USA-turné.

- Det är dags för mig att visa vad jag kan,

säger Djordjic till Sportbladet.

Foto: CHANS ATT VISA FRAMFÖTTERNA Bojan Djordjic är uttagen till den 22-mannatrupp som får åka på USA-turnén, för matcher mot Bayern, Celtic och Milan. "Om Ferguson inte hade räknat med mig till nästa säsong hade jag inte följt med", säger han.

Förra veckan berättade Bojan Djordjic att han blivit erbjuden kontraktsförlängning med Manchester United. Nu kan Sportbladet avslöja att mittfältaren i allar högsta grad är med i Alex Fergusons planer.

- Det verkar som att han tror mer på mig efter min framgångsrika säsong med Röda Stjärnan. Manchester United har cirka 70 spelare under kontrakt och att jag är en av de som får följa med till USA är stort, säger Djordjic.

Sex år i United

I USA får Djordjic chansen att visa upp sig mot tre riktiga storlag. Bayern München, Celtic och Milan står för motståndet och svensken hoppas på en hel del speltid.

- Absolut, det vore verkligen kul. Jag vill visa vad jag kan. Det går ett snack i Sverige om att Bojan bara pratar och inte visar någonting på planen. Men folk har glömt att jag bara är 22 år gammal och att jag tillhört Manchester United i sex år. Det kan inte tolkas som att jag är en dålig fotbollsspelare.

Ruud har semester

Känns det som att du har managerns fulla förtroende nu?

- Hade inte Ferguson räknat med mig till nästa säsong så hade jag definitivt inte följt med till USA.

Vill du stanna i Manchester United och slåss om en plats eller vill du lämna klubben och få garanterad speltid?

- Jag vet inte än. Det får jag avgöra efter den här turnén. Jag är så lycklig över att få följa med att jag inte tänker på de bitarna.

Bara två stjärnor får stanna hemma och vila - holländaren Ruud van Nistelrooy och portugisen Cristiano Ronaldo.

Orsaken till att de två inte följer med över Atlanten är att spelarna var med i EM-semifinaler och Ferguson tycker att de förtjänade semester i några extra dagar.

Supermatcherna att se fram emot

Turnén är en PR-kampanj

Emir Osmanbegovic