PSV granskar Majstorovic

FOTBOLL

Flera storklubbar intresserade: Jag är klar att ta ytterligare kliv

ENSCHEDE

Daniel Majstorovic är Maestro också i Holland.

-Jag är klar att ta ytterligare kliv, säger han efter Twentes 0-0-match mot Feyenoord.

Foto: Snart klubbkamrater? Daniel Majstorovic trycker undan Cory Gibbs i Feyenoord - en av flera klubbar som visar intresse för svensken.

Sportbladet kan avslöja att flera storklubbar är intresserade av den svenske mittbacken. Såväl PSV Eindhoven som Feyenoord har ögonen på Majstorovic, som enligt flera fotbollsbedömare är en av holländska ligans stora överraskningar den här säsongen.

-Twente är ett bra steg på vägen. Jag har kommit in i det snabbt och jag har fått en viktig roll i laget.

Landslaget i sikte

I potten ligger inte bara en flytt till en större klubb. Landslaget hägrar.

-Det kändes som att jag var tvungen att komma ut för att konkurrera på lika villkor. Jag har graderat upp mig till en bättre liga och det har funkat superbra. Jag borde vara ett alternativ.

-En del spelare har försvunnit på mittbacksplatsen. Petter Hansson som spelar här gör bra ifrån sig och är alltid aktuell. Men jag ligger på samma nivå som han presterar på. Varför skulle inte jag vara aktuell då? undrar "Maestro".

Mot Twente höll Majstorovic ihop försvaret. Och även om han spelar mittback i en rak fyrbackslinje, precis som han för det mesta gjort i Sverige, är det ett annorlunda spelsätt i Twente.

Östlund bra på plan

-Här är det individen som gäller. I min position blir man utlämnad mycket och får klara sig på egen hand. Hemma får man backup, alla ligger i rätt positioner.

Såväl hans lagkamrat Sharbel Touma som Feyenoords Alexander Östlund tillhörde de bättre på planen i en bra match som bara saknade mål trots fyra minusgrader och snöblandat regn.

Stefan Alfelt