”Var två centimeter från att bli förlamad”

Neymar talar ut om skadan i VM 2014

1 av 4 | Foto: Leo Correa / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Neymars VM 2014 slutade i tårar efter en ryggskada.

Och nu avslöjar den brasilianske stjärnan hur illa skadan tog.

– Jag kunde inte lyfta mina ben. Jag kände inte av dem, säger Neymar.

VM 2014 var meningen att tillhöra Neymar och hans Brasilien på hemmaplan.

Men i kvartsfinalen mot Colombia tog det hela slut för Neymar.

Anfallsstjärnan fick Juan Zunigas knä i ryggen, fick bäras ut på bår och kort senare konstaterades att brasilianaren ådragit sig en bruten ryggkota.

– Han har fått en fraktur på ryggraden. Det är inte allvarligt, men han kommer känna smärta en tid. Olyckligt nog kan han inte spela mer, sa lagläkaren Rodrigo Lasmar.

”Grät en hel vecka”

Redan då kom rykten om att skadan bara var några centimeter från att bli ödesdiger och karriärsavslutande.

Och i The Players Tribune, tillsammans med förre lagkamraten i Barcelona Gerard Piqué, bekräftar Neymar hur allvarlig skadan var.

– Den skadan var den värsta jag upplevt och jag grät en hel vecka efteråt. Jag såg mina föräldrar, vänner och familj gråta. Alla var berörda av det, säger PSG-stjärnan.

De inledande dagarna tvingades Neymar spendera i en rullstol.

– Jag kunde inte lyfta mina ben. Jag kände inte av dem, helt enkelt. Jag grät så mycket eftersom det var så smärtfullt och på grund av att jag inte märkte av mina ben.

”Hade blivit förlamad då”

Med Neymar utanför planen förlorade Brasilien sedan både semifinalen mot Tyskland med 7–1 samt bronsmatchen mot Nederländerna med 3–0.

Neymar kunde dock glädja sig åt en sak under den perioden.

Att han överhuvudtaget kan gå igen.

– När jag kom till sjukhuset och läkarna tog en massa prover så sa de till mig: ”Jag har en bra och en dålig nyhet. Den dåliga är att du inte kan spela mer i VM, det är över för din del. Men den bra nyheten är att du kommer kunna gå igen. Hade du blivit träffad två centimeter vid sidan hade du blivit förlamad och karriären varit över”, säger Neymar.

25-åringen får chans till revansch vid VM i Ryssland i sommar där Brasilien ställs mot Schweiz, Serbien och Costa Rica i gruppspelet.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30