Maktkamp i Hammarby – Michelsen väntas få sparken

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Jakob Michelsen väntas få sparken av Hammarby.

Sportbladet kan tillsammans med Ekstra Bladet avslöja att skälet till turbulensen är en maktkamp mellan Michelsen och Jesper Jansson.

Sprickan mellan sportchefen och tränaren är djup – och inget tyder på att de kommer kunna jobba vidare tillsammans.

Under vintern har det spekulerats allt kraftigare om Jakob Michelsens framtid i Hammarby. Så sent som för ett par dagar sedan rapporterade Nerikes Allehanda att Bajen träffat Alexander Axén. Enligt Sportbladets uppgifter rörde det sig om en lös diskussion om framtiden snarare än ett regelrätt jobberbjudande och klubben har utöver Axén hört sig för med andra möjliga kandidater.

Alldeles oavsett är Jakob Michelsen, som Hammarby investerat mycket prestige i, på väg bort från klubben. Skälet ska inte vara Michelsens resultat med Hammarby under sin första säsong i Stockholm. Sportbladet och danska Ekstra bladet kan tillsammans avslöja att turbulensen beror på en djup spricka mellan tränare Michelsen och sportchefen Jesper Jansson.

Anställdes av Jingblad

Jansson inledde sin anställning i Hammarby i början av sommaren – ett halvår efter att den tidigare sportchefen Mats Jingblad tagit in Michelsen. Till en början fungerade samarbetet mellan tränare och sportchef hjälpligt, men duons relation har sedan ett par månader tillbaka kraftigt försämrats. Det har skurit sig – rejält. De kommer inte överens om vilka spelare som ska köpas och säljas eller vilka kontrakt som ska förlängas och ytterligare ett par helt avgörande frågor.

Jansson starkare?

Styrelsen är fullt införstådda med samarbetssvårigheterna men har ännu inte tagit något beslut om framtiden. Inget tyder dock på att Jansson och Michelsen kommer kunna arbeta tillsammans under 2018. Vilket i förlängningen förstås betyder att någon av dem lär tvingas lämna Hammarby. Som maktbalansen ser ut för tillfället – även om den kan ändras – blir det den 37-årige dansken som får packa väskan, trots att han fortfarande har två år kvar på kontraktet.

Tränaren är dock fortfarande het på marknaden och lär vad Sportbladet erfar inte ha några svårigheter att landa ett nytt jobb om han skulle få sparken från Hammarby.

Yxkull: ”Handlar om respekt”

Sportbladet har sökt sportchefen Jesper Jansson som är på semester och inte vill ”kommentera spekulationer”. Inte heller Jakob Michelsen vill kommentera våra uppgifter. Ordförande Richard von Yxkull säger följande om Michelsens framtid i klubben:

"Jag följer den policy som vi alltid har kring rykten och spekulationer. Det vill säga att vi inte kommenterar utav respekt".

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.