Fotboll

Freddie hotar lämna Arsenal

FOTBOLL

Vill vinna Champions League: Klubben måste ha samma motivation

GÖTEBORG

Fredrik Ljungberg sätter press på Arsenal.

Innan stjärnmittfältaren skriver på ett nytt kontrakt vill han försäkra sig om att klubben delar hans sportsliga ambitioner.

- Jag har en dröm att vinna Champions League i min karriär och då vill man att klubben har samma motivation, säger Fredrik Ljungberg.

drömmer om titlar Fredrik Ljungberg har inte gjort klart med Arsenal om ett nytt kontrakt. Innan han skriver på för fler år vill han ha garantier att klubben satsar hårt på att nå en framgång i Champions League.
drömmer om titlar Fredrik Ljungberg har inte gjort klart med Arsenal om ett nytt kontrakt. Innan han skriver på för fler år vill han ha garantier att klubben satsar hårt på att nå en framgång i Champions League.

Efter VM-kval och vänskapslandskamp mot Norge väntar semester. Under ledigheten hoppas Arsenalstjärnan att hans agent Roger Ljung och klubbens vice ordförande David Dein når i mål men de utdragna förhandlingarna kring en förlängning av Fredriks kontrakt, som går ut nästa sommar.

- Jag vill ha det klart innan jag kommer tillbaka till uppbyggnadsträningen så jag vet vad som gäller, säger Fredrik Ljungberg i går-

dagens presskonferens.

Vill ha satsning

Flera pusselbitar ska falla på plats innan Fredrik skriver på ett nytt kontrakt.

Detaljerna i hans personliga kontrakt är inte klara.

Dessutom vill Fredrik försäkra sig om att Arsenals sportsliga ambitioner är lika höga som hans egna.

- Man vill att klubben ska satsa lika mycket som man själv vill satsa och veta lite vad framtidsplanerna är för laget, säger Fredrik.

Fredrik, nyckelspelare och fixstjärna i Arsenal, tycker inte direkt att klubben dragit ner sina egna förväntningar men att årets trupp har varit tunnare än tidigare år.

- Det är sådana småsaker som att vi i år släppte Kanu och Parlour, Keown, Wiltord som är oerhört duktiga spelare som spelat stora mästerskap och har stor erfarenhet. Men vi kanske inte fyllde upp med så mycket. Vi har haft många unga spelare men du kan inte begära av en 17-18-åring att han ska spela jättebra i 30 matcher.

Finns intressenter

Det har funnits andra klubbar som varit intresserade av den löpstarke mittfältaren, men Arsenal har inte velat sälja - och Fredrik har velat stanna.

Det vill han fortfarande, men på frågan om vad som händer ifall han får reda på att klubben inte gör en jättesatsning lämnar han en öppning om att det kan bli ett klubbyte.

- Det får vi se då.

Årets säsong blev på många en besvikelse för Arsenal som misslyckades i Champions League och blev tvåa i ligan. FA-cupsegerna mot Manchester United kom därför som en stor lättnad.

- Ett lag som Arsenal måste vinna någonting. Till sist vann vi FA-cupen, framförallt att det var mot United gjorde att det var väldigt prestigefyllt, säger Fredrik Ljungberg.

Matcher som den mot United får Fredrik att tända till extra.

Malta däremot?

- Det är klart att Malta inte är det största laget i Europa. Men vi måste göra vårt jobb.

Pratar inte om guld

Zlatan sa i onsdags att Sverige kan vinna VM-guld. Ljungberg har en mer återhållsam syn på det.

-Vi måste först och främst kvalificera oss. Sen om vi kan vinna eller ej - det kanske är ett stort hopp från åttondelsfinal som i Japan och kvartsfinal i EM. Men det är klart vi kan ju hoppas.

Petra Thorén

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!