Succé-Allbäck sätts på bänken: Aldrig någon tvekan om startelvan

FOTBOLL

MÜNCHEN

Förbundskapten Lasse Lagerbäck ändrar i startelvan – igen.

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka, succémannen från Englandsmatchen Marcus Allbäck börjar på bänken.

Mattias Jonson får nytt förtroende på Christian ”Chippen” Wilhelmssons bekostnad.

Sportbladet kan avslöja vilka elva spelare förbundskapten Lasse Lagerbäck satsar på från start i åttondelsfinalen mot Tyskland.

Enligt Sportbladets landslagskälla är det en förändring jämfört med Englands-matchen i det lag som presenterades för spelarna i går kväll:

Zlatan Ibrahimovic är nu fullt frisk i ljumsken och börjar på topp tillsammans med Henrik ”Henke” Larsson. Därmed får succémannen och målskytten Marcus Allbäck inleda på bänken.

Jonson spelar igen

Eftersom Zlatan är skadefri var det aldrig någon tvekan om att han skulle starta, enligt Sportbladets uppgifter.

Att det bara blir en ändring innebär att Mattias Jonson får förtroendet på nytt på högerkanten till förmån för Christian ”Chippen” Wilhelmsson. Jonsons defensiva arbete mot England uppskattades av Lasse Lagerbäck, något förbundskaptenen påpekat flera gånger under veckan.

Tronskifte

Tyskarnas vänsterkant är en av lagets anfallsvapen med ytterbacken Philip Lahm och yttern Bastian Schweinsteiger. Det är de Jonson ska hjälpa högerbacken Niclas Alexandersson att sätta stopp för. Det är dock troligt att Lasse Lagerbäck ganska tidigt i andra halvlek kommer att byta in Chippen Wilhelmsson, precis som han gjorde mot England.

Kim Källström får förtroendet framför Anders Svensson för tredje raka matchen, något som tyder på att tronskiftet på den offensiva, centrala mittfältspositionen är genomfört en gång för alla.

Andreas Isaksson har besvärats av början till en bristning i låret sedan Paraguay-matchen, men skadan är inte av det slag att den påverkar hans spel, annat än att han måste linda låret under matchen.

Det är fjärde matchen som Lasse Lagerbäck ändrar i startelvan, även om ändringarna varit ganska få varje gång.

Dagens startelva

Läs också: