SVT:s attack - peta Zlatan

FOTBOLL

Anfallsstjärnan sågas: "Jag vill inte ha honom i min blågula armé"

1 av 3 | Foto: FORMSVAG Zlatan Ibrahimovic har ett tungt år bakom sig målmässigt. Bara fyra gånger har han hittat rätt. Nu går SVT:s expert ut och hävdar att han borde petas ur den svenska startelvan.

BREMEN

Zlatan Ibrahimovic borde petas ur den svenska startelvan.

Det tycker Svt:s krönikör Jonas Karlsson och fotbollsexperten Malin Swedberg.

- De kan knappast vara några experter med de åsikterna, säger Ibrahimovics agent, Mino Raiola.

Svt-sportens krönikörs kapning av Juventusstjärnan är rejäl:

"Nej, jag skyller inte Sveriges plattmatch mot Trinidad och Tobago på en spelare. Kollapsen var kollektiv. Men något måste göras. ...så länge han (Zlatan) är ett anfallsvapen utan sikte är han inget jag vill ha i min blågula armé", menar Jonas Karlsson.

Karlsson får också medhåll av samma tv-bolags fotbollsexpert, Malin Swedberg. Även Swedberg vill peta Zlatan Ibrahimovic ur startelvan mot Paraguay.

"Inte några experter"

Zlatans agent, Mino Raiola, suckar när han får höra tv-experternas åsikter.

- De får ha sina åsikter. Min personliga uppfattning är att de knappast kan vara några experter om de har den åsikten. Jag anser inte att det är Zlatan som vinner eller förlorar för Sverige. Om man ska ändra någonting så får man ändra på hela laget.

- Men det är alltid lätt att ge sig på Zlatan eftersom han är en så stor personlighet inom svensk fotboll, säger Raiola.

Efter debut- och succésäsongen 2004/05 när Zlatan gjorde 16 mål i serie A för Juventus blev det bara sju mål den här säsongen - med periodvis långa uppehåll mellan fullträffarna.

Letar efter formen

Ibrahimovic gjorde mål hemma mot Palermo 7 maj, nära tre månader efter den närmast föregående fullträffen, 18 februari mot Messina.

Även under VM-uppladdning letar svensken efter formen och han har jobbat extra hårt på träningarna.

Men Jonas Karlsson anklagar Ibrahimovic för att inte jobba tillräckligt hårt:

"Hade Zlatan varit Henke - och växlat offensiva löpningar för att skapa ytor med defensivt grovjobb, hade han varit given i mitt lag. Men han gör inte det", menar Svt-krönikören.

- Alla kan snacka, men i slutändan är det tränaren som avgör. Fotbollsexperterna är bara åsiktsmaskiner, säger Mino Raiola.

Tror du Zlatan påverkas av den här kritiken?

- Haha, nej, nej. Zlatan är vaccinerad mot sånt här, menar Raiola.

- Jag tror Zlatan är glad över att kunna bidra till många fotbollsexperters levebröd. Utan Zlatan hade de inte haft så mycket att tycka till om.

Måltorkan

Michael Wagner