Så lottar Fifa - om det krävs

FOTBOLL

BREMEN

Sverige kan få hoppas på lycka i Berlin igen.

Går det inte att skilja Blågult och Trinidad & Tobago åt i kväll kommer en lottning genomföras i den tyska huvudstaden, 90 minuter efter att matcherna är slut.

Foto: Sportbladet i går.

Sportbladet avslöjade i söndags att Fifa inte visste hur, när och var de skulle genomföra en lottning om Sverige och Trinidad & Tobago hamnade på samma poäng och målskillnad efter sista omgången i VM:s grupp B.

Om Sverige förlorar, 0-2, mot England och T&T vinner med 1-0 mot Paraguay måste det dras lott om vilket lag som går vidare som grupptvåa till åttondelsfinalerna.

Men efter påtryckningar från Svenska fotbollförbundet har Fifa och VM:s organisationskommitté nu meddelat hur en eventuell lottning ska genomföras.

- Jag hörde av mig till Fifa för flera dagar sedan för att få reda på hur det skulle gå till, men jag fick inget besked. Under gårdagen fick jag flera frågor om det här och då kontaktade vi VM-organisationen igen, säger Lasse Richt, chef för fotbollsenheten på Svenska fotbollförbundet och överledare för svenska landslaget.

"Jag har fått det muntiligen"

Andreas Herren, mediachef hos Fifa, sa till Sportbladet i går att beslut om lottningsprocessen skulle tas först när situationen att det inte går att skilja lagen åt uppstår. Men Sveriges krav på besked har gett resultat.

- Jag har fått det muntligen och väntar på det även skriftligt, säger Richt.

- En eventuell lottning sker i Berlins mediecenter 90 minuter efter att matcherna är slut. Troligen kommer respektive lag skrivas ner på papper som läggs i bollar och där en boll dras, säger Richt.

Eftersom matcherna slutar strax före 23.00 så kommer en eventuell lottning inte ske förrän efter midnatt.

...och här är några andra sätt

Michael Wagner