EM-stjärna klar för nykomling

avAnders Nilsson

FOTBOLL

Eskilstuna United storvärvar – och nu lovar Sara Thunebro satsa mot VM

Foto: BILDBYRÅN
Sara Thunebro tar sig an en ny utmaning.

Hon tänkte avsluta karriären efter sommarens EM.

Men den planen har reviderats.

I dag skrev landslagsbacken Sara Thunebro på ett tvåårskontrakt med Eskilstuna United – och nu siktar hon vidare mot VM 2015.

– Målet är att spela vidare i landslaget så länge Pia tycker att jag kan tillföra något, säger hon.

I dag blev det klart att Sara Thunebro lämnar Tyresö för damallsvenskan nykomlingen Eskilstuna United. Landslagsbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

– Kombinationen att komma närmare familjen, min tvillingsyster bor i Eskilstuna, och fortsätta spela damallsvensk fotboll var avgörande för mitt beslut, säger hon.

Löftet: ny VM-satsning

Med över 110 landskamper i bagaget blir Thunebro en nyckelspelare i sin nya klubb. En roll hon ser fram emot att ikläda sig.

– Det är klart att det blir en omställning efter att ha spelat med världsstjärnor i Frankfurt och Tyresö de senaste fem åren, men jag ser det som en inspirerande utmaning som jag tror kommer att utveckla mig ännu mer.

Så sent som i våras hade landslagsveteranen tankar på att lägga skorna på hyllan efter EM på hemmaplan, men de planerna har förändrats.

Nu blickar hon framåt mot två säsonger i Eskilstuna, fortsatt landslagsspel och VM i Kanada 2015.

– Det är långt kvar till VM, men motivationen finns där och målet är att spela vidare i landslaget så länge Pia (Sundhage) tycker att jag kan tillföra något. Jag tycker fortfarande att det är en ära att dra på mig landslagströjan.