”Martinez är den perfekta ersättaren”

Arsenallegendaren vill se Evertontränaren i London

Roberto Martinez.
Roberto Martinez.

Everton krossade Arsenal i helgen.

Nu vill Arsenallegendaren se att Evertontränaren Roberto Martinez tar över Londonlaget.

– Han är den perfekta ersättaren, säger Ian Wright till BBC.

Everton vann med 3-0 mot Arsenal och nu skiljer det bara en poäng mellan de båda lagen. En poäng i kampen om den sista Champions League-platsen.

Efter matchen öppnade den förre Arsenalspelaren Ian Wright, 50, för att byta ut Arsène Wenger, 64. Wright som spelat 185 matcher i den röda matchdressen och haft Wenger som tränare.

Nu vill han i stället se tränaren bakom Arsenalkrossen, Roberto Martinez i London.

– Det måste vara någon som honom, Roberto Martinez. Han är den perfekta ersättaren. Om jag skulle få frågan vem jag vill ha, skulle jag säga Roberto Martinez. Han är mannen som kan ta Arsenal till nästa steg, säger han till BBC enligt Ekstrabladet.

"Verkar vara slut"

Men Wright har samtidigt svårt att tänka sig ett Arsenal utan 64-åringen. Wenger som funnits i Londonklubben i sedan 1996.

– Det är inte lätt att tänka sig ett Arsenal utan Wenger. Och som de säger på sociala medier, du måste passa dig för vad du önskar dig, säger 50-åringen och fortsätter:

– Men vi är i en situation där Arsenalfansen tittar ner i avgrunden, och det ser inte lovande ut. Vid den här punkten av säsongen, måste spelarna ge allt, men de verkar vara slut, säger Ian Wright.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.