"Messi kan lämna Barcelona i sommar"

På dagens förstasida av spanska Sport frågar man sig vad som är fel med Leo.
På dagens förstasida av spanska Sport frågar man sig vad som är fel med Leo.

Hotet om ett transferförbud skakar Barcelona.

Och nu kan nästa smäll vara på väg: Lionel Messi, 26, kommer inte överens om ett nytt kontrakt och enligt spanska uppgifter kan han lämna för Paris Saint Germain redan i sommar.

Det är mycket oroligt i Barcelona just nu. Beslutet om ett påtvingat transferstopp och dess konsekvenser ligger som en blöt filt över allt klubben planerar för framtiden. Och oavsett om man lyckas avvärja det hotet så finns det fler problem i den katalanska storklubben.

Vill ha 900 miljoner om året

Enligt Barcelonabaserade tidningen Sport så är nämligen fixstjärnan Lionel Messi och klubben långt ifrån överens om det nya kontrakt man försöker förhandla fram.

Tidningen skriver, enligt Fotbollskanalen att klubben erbjudit superstjärnan 365 miljoner kronor om året i fem år med motkravet att man får 20 procent av hans bildrättigheter.

Motkravet från Messi: 900 miljoner kronor om året i fyra år – och inga bildrättigheter.

"Aldrig sett honom så här"

Dessutom ska Messi, enligt spanska tv-kanalen Esport3, vara besviken på att klubben värvat Neymar i stället för landsmannen Sergio Agüero.

Före detta Barca-kaptenen Juan Manuel Asensi är oroad för klubbens juvel.

– Någontng har hänt och det måste vara något stort för Messi har inte haft den rätta attityden i de senaste matcherna. Någonting måste vara på gång, säger han till Marca och fortsätter:

– Det måste vara något djupt han går igenom. Jag ser hans sorgsna ansikte och jag har aldrig sett honom så här.

Lösningen kan bli att Messi blir lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic. PSG uppges vara redo att möta utköpsklausulen på rekordsumman 2,3 miljarder kronor.

Men även om det är viktigt att hålla sin superstjärna nöjd kan nog ändå Barcelonas ledning sova ganska lugnt, Lionel Messis nuvarande kontrakt går nämligen inte ut förrän 2018.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN