”Rådfråga Benitez? Hans Napoli åkte ut”

Conte efter seger: ”Inget är klart”

Antonio Conte var lika passionerad som alltid vid sidlinjen.

Efter Juventus seger över Udinese i Serie A var han dessutom på strålande citathumör.

– Så länge mina spelare ger 110 procent kommer jag att försvara dem mot allt och alla, till och med mot våra egna fans, säger ”Juve”-tränaren till Sky Sport Italia.

Fem återstående slag i kriget om Serie A-scudetton gör att Juventus ännu inte kan titulera sig italienska mästare. Roma är åtta poäng bakom och vägrar ge upp drömmen om guldet efter sin bedårande begynnelse i höstas - men ”Juve” går alltjämt som tåget. Sebastian Giovinco och Fernando Llorente ordnade tre nya poäng i går och efter 0-2 mot Udinese är pokalen inom räckhåll. Eller?

– Säsongen är fortfarande vidöppen. Vi måste fortsätta kämpa, vi vet att Roma inte ger upp och då tänker inte vi heller göra det, säger Juventus-tränaren Antonio Conte efter matchen till Sky Sports Italia.

”110 procent”

Nämnde Giovinco har fått utstå busvisslingar och burop från sina egna supportrar, men i gårdagens match var det han som sköt Juventus i ledning med ett skruvat distansskott. Vid sidlinjen firade Conte lika euforiskt som alltid, och efter matchen gav han sin syn på anfallaren som kallas atommyran.

– Jag visste att Giovinco var i bra form och jag har sedan tidigare sagt att han måste inse vilken skillnad han kan göra för ett lag som Juventus. Vissa har ansett att han är som mitt barn, men jag favoriserar inte honom. Det handlar bara om att försvara mina spelare, säger 44-åringen.

Han utvecklade resonemanget.

– Så länge mina spelare ger 110 procent kommer jag att försvara dem mot allt och alla, till och med mot våra egna fans.

”Eftersom Napoli åkte ut…”

Hemmatränaren Francesco Giudolin tyckte att serieledarna vann fullt rättvist.

– Visst kunde vi ha varit mer aggressiva, men vi krigade i nittio minuter och hade träffar i målställningen. VI spelade bra, stod upp modigt mot Juventus och gjorde väldigt få misstag - men man måste berömma det bättre laget, säger han till Sky Sport Italia.

Ligatitel i sikte eller inte - Juventus har fortfarande ett annat äventyr utanför att rusta för. I Europa League-semifinalen ställs man mot Benfica, och Napolis tränare Rafael Benitez har erbjudit sig att ge Conte råd inför dubbelmötet. Benitez basade ju över Chelsea i fjol och slog tillbaka just Benfica i turneringens final. Responsen från Conte?

– Eftersom Napoli åkte ut mot Porto föredrar jag att inte rådfråga honom om portugisiska lag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.