”Zlatan är väldigt lätt att ha i gruppen”

PSG-tränaren Blanc om kemin med Ibrahimovic

CLAIREFONTAINE. Det pratades om att Laurent Blanc var för svag för att hantera lagets stora egon, men hittills verkar farhågorna komma på skam – åtminstone med lagets största stjärna.

– Det finns en viss bild av Zlatan utåt, men han är väldigt lätt att ha i en grupp, säger Laurent Blanc till Sportbladet.

Två dagar före den viktiga matchen mot Nantes, där PSG är piskade att ta tre poäng för att inte tappa kontakt med tabelltäten, tog Laurent Blanc emot media på träningsanläggningen i Clairefontaine.

Det var en relativt avslappnad tränare som pratade om den första tiden i klubben och kraven som han vet nu ställs på honom.

”Börjar bli akut med en seger”

– Det finns en viss frustration på grund av att vi ”saknar” tre poäng. Mot Ajaccio senast var vi värda det tycker jag. Ligan är lång, men det börjar bli akut med en seger, säger Laurent Blanc.

Zlatan Ibrahimovic är ännu mållös den här säsongen, medan Edinson Cavani gjort ett mål, men problemet ligger inte i första hand i anfallet, säger Blanc:

– Vi har börjat med två anfallare, två jättebra strikers, men vi har många andra bra offensiva spelare. Det vi måste göra är att hitta balans. Det handlar inte om att få två spelare där fram att briljera, utan om att hitta balans både bakåt och framåt.

”Zlatan är väldigt lätt att göra med”

Du kände förstås till Zlatan Ibrahimovic som spelare tidigare, nu känner du honom som person, har han förvånat dig på något sätt?

– Det finns en bild av att han är på ett visst sätt, men han är väldig lätt att prata med och ha att göra med. Han är enkel, och bilden utåt är inte densamma som jag fått av honom. Kanske beror det på att han reagerar snabbt och intuitivt på planen, många spelare gör det, men mitt intryck är att han är väldigt lätt att ha i en grupp. Han har mycket talang, och karaktär, säger Laurent Blanc till Sportbladet.

– Sen var han lite arg på sig själv senast eftersom han hade många chanser och inte gjorde några mål, det förstår jag, han är anfallare.

Har han inte skapat några problem för dig ännu?

– Nej, det har han inte och jag tror inte att han är en person som orsakar problem i en grupp.

Blanc ber samtidigt om tid för att få ordning på projektet PSG i år.

– Det kommer att ta lite tid, ja. Vi har Edinson som är ny. I övrigt spelar de spelare som gjorde det förra året. Det är logiskt att det blir ungefär samma fel och brister som förra säsongen. Det viktigaste är att vi vinner. Spelar vi med samma inställning och samma elva som vi kommer att få de bäste resultaten.

PSG möter Nantes borta på söndag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN