Bekräftat: Chelsea värvar Willian

Av: Daniel Hultqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Uppges kosta drygt 300 miljoner kronor

Bekräftad. 25-årige Willian lämnar ryska Anzhi Machatjkala för spel i Chelsea och Premier League.
Bekräftad. 25-årige Willian lämnar ryska Anzhi Machatjkala för spel i Chelsea och Premier League.

Nicken och minspelet från José Mourinho är redan en klassiker.

Nu bekräftar Chelsea att man slutgiltigt vunnit jakten med Tottenham om 25-årige brassen Willian.

”Chelsea kan meddela att en överenskommelse har nåtts med både Willian och hans klubb Anzhi Machatjkala”, skriver klubben på sin hemsida i dag.

José Mourinho satte i fredags färg och ansikte på en av sommarens mest omtalade vändningar inom transfercirkusen i Europa.

Med ett leende och en nickning inför den brittiska journalistkåren bekräftade managern att man tagit över Willian-affären från Tottenham Hotspurs.

– Det bästa är att göra den medicinska undersökningen i hemlighet. Då, om spelaren är hel, kan du värva honom. Om han inte är okej förstör du inte hans karriär genom att säga till världen att spelaren har problem, sa José Mourinho.

”Överenskommelse har nåtts”

Och i dag vid lunch bekräftade London-klubben på sin hemsida att affären med den 25-årige brasilianaren helt gått i lås.

”Chelsea kan meddela att en överenskommelse har nåtts med både Willian och hans klubb Anzhi Machatjkala”, skriver klubben.

Willian, som anslöt till Anzhi i januari från Sjachtar Donetsk, hade redan i torsdags genomfört den obligatoriska läkarundersökningen för en övergång från ryska klubben till Tottenham när Chelsea kom emellan – och betalade över till lokalrivalens stora ilska.

Uppges kosta 300 miljoner

Chelsea uppges ha betalat drygt 300 miljoner kronor för att få loss yttermittfältaren efter att Anzis ägare Suleiman Kerimov dragit svångremmen kring ryska klubbens ekonomi.

The Guardian uppger att Tottenham-ledningen är ursinniga över Chelseas ”stöld”. Klubbens ordförande Daniel Levy hävdar, enligt tidningens källor, att konkurrenten inte ens vill ha Willian. Istället ska Roman Abramovitj och José Mourinho ha värvat 25-åringen av helt andra skäl.

Innan övergången blir helt klar ska Willians ansökan om arbetstillstånd i England behandlas på onsdag nästa vecka.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN