Guidetti uttagen i U21-landslaget

Publicerad 2013-11-05

City-anfallaren gör comeback efter skador och sjukdom

John Guidetti, 21, är tillbaka i U21-landslaget.

Anfallaren är uttagen till EM-kvalmatcherna mot Grekland och Malta.

– En liten chansning av mig, men jag tror på honom, säger förbundskaptenen Håkan Ericson.

John Guidetti gjorde förra fredagen comeback efter nästan ett och ett halvt års frånvaro när han spelade med Manchester Citys U21-lag mot Norwich (seger 3–0).

"Bra första match, fick 50 minuter. Gjorde inga mål men kroppen känns toppen", skrev han själv på Twitter efter matchen.

”Hoppas bli spelförande”

Guidetti fick en svår infektion efter att ha ätit en dåligt tillagad kyckling förra våren. I år har han även haft knäproblem.

Men nu får han chansen i U21-landslaget. Han är uttagen till EM-kvalmötena med Grekland (b) den 15 november och Malta (h) fyra dagar senare.

– Väldigt glädjande att John är tillbaka. Det är en liten chansning, han är troligen inte en 90-minutersspelare riktigt ännu, men vi kan ha nytta av honom ändå. Det är ett sätt att pusha John också, en spelare som vi ju tror väldigt mycket på. Jag hoppas på honom mot framför allt Malta, där jag hoppas att vi blir spelförande och kommer skapa mycket chanser, säger Håkan Ericson.

”Fullt friskförklarad”

Förbundskaptenen fortsätter:

– Rapporterna från City, från de träningsbilder jag har fått, samtal med sportchef och deras fysteam, säger att han i avslutsskedet är i gammal god form. Väldigt glädjande. De strör också väldigt mycket beröm över John, de har sällan sett en spelare som har jobbat så hårt för en comeback.

– De tror verkligen på att han kommer tillbaka ordentligt. Han är fullt friskförklarad och är med och konkurrerar om en plats i Manchester City.

Följ ämnen i artikeln