AIK värvar "en fattigmans Zlatan"

FOTBOLL

Officiellt: Provspelande anfallare klar in

1 av 3 | Foto: Eero Markkanen, Finland, har provspelat i AIK.

Eero Markkanen, 22, har provspelat för AIK under sena hösten och presenteras nu som klar för klubben.

– Eero har egenskaper som vi saknar i den nuvarande forwardskonstellationen, säger sportchef Björn Wesström.

197 centimeter lång och 97kg tung är AIK:s nya anfallstank, finländaren Eero Markkanen. Han har provspelat för AIK under november och nu bekräftar AIK i ett pressmeddelande att ett kontrakt över tre år har undertecknats.

–  Eero har egenskaper som vi saknar i den nuvarande forwardskonstellationen. Tillsammans med oss bör han utveckla en tydligt bättre fysik än den han besitter idag inom områdena styrka och uthållighet. Detta sammantaget med hans ambitiösa personlighet och hans elitidrottsgener gör Markkanen till en spelare som vi bör ha nytta av framförallt på längre sikt, men också på kort sikt som komplement till våra övriga forwards, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

En fattigmans Zlatan

Markkanen har tidigare spelat i Finland för JJK där han hann med att göra 12 mål på 27 matcher över två säsonger.

När Sportbladet tidigare pratade med Markkanen och bad honom beskriva sig själv som fotbollsspelare, så tycker han att han inte bara är stor och stark.

– Jag har hört "poor mans Zlatan", haha. Jag är mer teknisk än många andra i min längd, har bättre passningsspel och rörelse, sa han då.

"Väntade på chansen i AIK"

Nu står det klart att "fattigmans Zlatan" ansluter till klubben, och han ser fram emot att spela just för AIK.

– Jag har fått en tydlig bild av AIK som klubb och känner en stor passion och ödmjukhet inför att spela här. Jag kommer att ge mitt yttersta för att förtjäna supportrarnas kärlek. Det tog en stund innan allt blev klart, men jag ville inte provträna med något annat lag utan väntade på att få chansen att spela för AIK, säger Eero Markkanen.

Läs mer om alla transferrykten i allsvenskan och superettan: SILLY SEASON SVERIGE

ARTIKELN HANDLAR OM