Han blir ny tränare i Öster

FOTBOLL

Kommer närmast från Brommapojkarna

Foto: Roberth Björknesjö

I helgen avslöjades det att Andreas Thomsson lämnar sitt tränaruppdrag i Öster.

I dag presenteras hans ersättare, den förre Brommapojkarnatränaren Roberth Björknesjö, 40.

– Östers nya huvudtränare kommer jag att hämta nu. Hans namn är Roberth Björknesjö, säger klubbchefen Peo Jönsson.

Roberth Björknesjö lyckades med att hålla kvar sitt Brommapojkarna i allsvenskan men meddelade trots det i slutet på november att han lämnar sitt uppdrag som tränare i klubben efter att han kände att han fullföljt sitt uppdrag. Nu står det klart att han skriver på för två år och ersätter Andreas Thomsson som tränare i Öster.

– Vi tackar Thomsson för hans insatser i klubben och önskar honom lycka till, säger klubbchefen Peo Jönsson under Östers presskonferens.

"Obesegrade blir nog svårt"

Öster med Thomsson vid rodret halkade precis ur allsvenskan och har fått motstå kritik i både medier, av spelare och supportrar. Nu hoppas man ha hittat ersättaren som ska ta laget tillbaka till allsvenskan.

– Det är en tuff serie men det är klart att vi kommer vara med högt upp i tabellen. Att hålla sig obesegrade blir nog svårt. Men vi har ett bra lag med bra förutsättningar, säger Roberth Björknesjö.

Sa "ja" direkt

Björknesjö har företag inom försäkringsbranschen och skulle kunna jobba med det istället för att vara fotbollstränare. Men när erbjudandet från Öster kom fanns ingen tvekan.

– När det här dök upp sa jag "ja" direkt. Det är ett fantastiskt projekt med en stor förening som har möjlighet att ta sig tillbaka. Jag kan göra många glada och lyckliga och det är det som driver mig, säger Björknesjö.

Tappat nyckelspelare

Öster har tappat två nyckelspelare i "Elake Månz" Karlsson och Johan "Sheriffen" Persson och förutom tränare så har även sportchefen och assisterande tränaren förvunnit efter säsongen. Nu ska Björknesjö försöka bygga ett lag för allsvenskan.

– Tittar man på truppen så är det många spelare på vissa positioner samtidigt som det är färre på andra. Vi kommer att spela ett 4-3-3 och behöver i alla fall tre innermittfältare. Grunden är stabil och stark. Jag gillar när mitt lag har mer boll än motståndarna och att ha många avslut på mål, säger Björknesjö.

ARTIKELN HANDLAR OM

Östers IF

Superettan