Cavani: ”Jag lider med Ibrahimovic”

Utan sin svenske superstjärna som navet i anfallet får Paris SG lita till Edinson Cavani.

Nu ska han kliva ut ur Zlatans skugga.

– Jag har ingenting att bevisa, säger 27-åringen.

Zlatan Ibrahimovic utgick skadad i det första av två kvartsfinalmöten med Chelsea. Svensken genomgår en magnetröntgen i dag innan Paris SG vet säkert hur länge han blir borta.

Men PSG:s president Nasser Al-Khelaifi menade i går att Zlatan ser ut att bli borta över en månad.

I svenskens frånvaro kommer uruguayske anfallaren Edinson Cavani att ta över svenskens roll som den centrala anfallaren, nummer 9 – samme Cavani som öppnade för en flytt från Paris tidigare denna vecka på grund av att han står i Zlatans skugga.

”I det förflutna”

– Om det här är en möjlighet för mig att bevisa min kvalitet som nummer 9? Jag har ingenting att bevisa. Alla vet vem jag är, vem den riktiga Cavani är. Jag lider med Ibra men jag är den andre anfallaren så jag måste spela på hans plats, säger Cavani enligt Le 10 Sport.

Med 26, 23 respektive 29 ligamål i Napoli de tre säsongerna innan han flyttade till PSG har han en poäng.

Men Cavani var också en del av det Napoli som 2012 besegrade Chelsea 3-1 i den första av två åttondelsfinaler för att sedan falla 1-4 på Stamford Bridge och åka ut. Historien kommer inte att upprepa sig, menar Cavani.

– Det där ligger i det förflutna. Nu befinner jag mig i en annorlunda situation och ett nytt lag. Många saker har förändrats.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN