Messi förlänger med Barcelona

"Klart de närmsta dagarna"

Lionel Messi förlänger med Barcelona.

Klubben uppger i dag på sin officiella hemsida att argentinaren ska skriva på ett nytt kontrakt de närmaste dagarna.

Därmed sätter "Barca" och Messi punkt för spekulationerna kring en eventuell flytt.

Det har snackats om transferförbud och en försvunnen glöd i de fantastiska fotbollsfötterna. Spekulationerna har tagit fart kring Lionel Messis framtid och medan rykteskarusellen snurrade kunde vi se Paris Saint-Germain som nästa klubbadress.

Barcelona mötte inte argentinarens krav, erbjöd 365 miljoner kronor över fem år och önskade 20 procent av hans bildrättigheter medan han själv ville ha 900 miljoner i fyra år utan att ge några bildrättigheter alls.

Skriver på inom kort

Efter alla turer meddelar dock Barcelona på sin officiella hemsida att man i dag nått en överenskommelse med Messi. Det nya kontraktet ska skrivas på inom de närmsta dagarna och därefter bli lika offentligt som officiellt.

I samband med artikeln har Barcelona lagt upp en bild på en Messi som kysser klubbmärket efter mål i senaste "El Clasico" på Santiago Bernabeu. 26-åringen har spelat i klubben sedan 2000, slog sig in i a-laget 2004 och har sedan dess vunnit priser på löpande band. Messi utsågs bland annat till världens bäste fotbollsspelare fyra år i rad.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln