ÖFK:s möte med Arsenal slutsålt

avFrida Fagerlund

Foto: Robert Henriksson/TT NYHETSBYRÅN

19 minuter – så lång tid tog det innan biljetterna till Östersunds möte med Arsenal sålde slut.

Släppet som skedde under tisdagen var endast för klubbens medlemmar.

– Så nu finns inga biljetter kvar överhuvudtaget, säger ÖFK:s Ola Laxvik till osdsport.se.

Men hoppet lever än för övriga intressenter.

Många drog nog efter andan när lilla Östersund lottades mot jätten Arsenal i sextondelsfinalen av Europa League.

Den 15 februari kommer (troligtvis) Arsene Wenger, Mesut Özil och resten av gänget vara på plats i Jämtland för det första av två möten.

Östersund har varit tydliga med att man, trots biljettryck, inte kommer att flytta mötet från Jämtkraft Arena med plats för drygt 8 000 åskådare.

– Jag skulle aldrig i mitt liv svika Östersundarna och jämtarna. Aldrig, aldrig, aldrig. Då får de skjuta mig först innan det kommer att ske, sa ordföranden Daniel Kindberg till Sportbladet.

”Inga kvar överhuvudtaget”

Under tisdagen hölls biljettsläppet för klubbens medlemmar – och snacka om tryck. På 19 minuter var samtliga biljetter slut, vilket innebär att det inte finns några kvar att sälja till allmänheten.

– De sista biljetterna på norra sektionen tog slut väldigt snabbt, så nu finns inga biljetter kvar överhuvudtaget. Sedan får vi se hur det blir med biljetter från UEFA, säger Ola Laxvik, biljettansvarig.

– Långt ifrån alla medlemmar kom fram på nätet och kunde köpa biljetter och många fick vända i kön utanför shopen. Det var väldigt många som tävlade om ett förhållandevis litet antal biljetter i och med att vi har den minsta arenan i Europa League. Förtur har inneburit en möjlighet men vi har hela tiden varit tydliga med att förtur inte är detsamma som platsgaranti.

Kan finnas en andra chans

Det är dock inte helt kört för övriga att få tag på en lukrativ biljett. Skulle inte Uefa nyttja samtliga sina kan fler komma att säljas.

– Vi kommer att gå ut med information kring ett eventuellt senarelagt släpp i god tid, där har vi varit dåliga förut men nu kommer vi vara extra tydliga i kommunikationen, säger Laxvik.

ARTIKELN HANDLAR OM