Klart: Då spelas derbyt – utan publik

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Hundratals raketer sköts in från läktarplats på planen.

Därför avbröts derbyt mellan Gais och IFK Göteborg.

Nu bekräftar klubbarna att matchen kommer spelas i dag 14.00 – utan publik.

Den andra halvleken av Göteborgsderbyt hann bara börja innan den blåvita kortsidan tände bengaler och började skjuta upp hundratals fyrverkerier. Gais-målvakten Marko Johansson hamnade mitt i eldhavet och vägrade spela vidare på den kortsidan. Efter en timmes matchmöte kunde föreningarna, domarna och polismyndigheten ta beslut om att avbryta matchen.

”Fotbollen förlorade”

Redan under måndagskvällen rapporterades det att matchen skulle spelas klart redan dagen efter. Nu är det bekräftat. Både IFK Göteborg och Gais meddelar på respektive hemsida att derbyt spelas 14.00 under tisdagen på Bravida Arena – helt utan publik.

”Avsparkstiden för matchens återupptagande är nu fastställd till 14.00, tisdag 26 februari och på Bravida Arena. Endast matchfunktionärer och media, mot uppvisande av press-id, kommer att ha tillträde till arenan”, går att läsa i pressmeddelandet.

Båda klubbarna konstaterar följande:

”IFK Göteborg och GAIS beklagar att fotbollen denna dag förlorade”.

”Förstör för alla andra”

Blåvitts lagkapten Sebastian Ohlsson var en av de många spelare som var rejält besviken på supportrarnas aktion.

– Det förstör för alla andra. Det förstör för oss som vill spela fotboll, det förstör för alla som vill titta på fotboll. Det förstör varumärket – allting.

IFK Göteborgs ordförande uttryckte liknande känslor.

– Det här får konsekvenser både sportsligt och ekonomiskt för IFK Göteborg. Det är ett fullständigt oacceptabelt beteende. Det här är inte supportrarna som kollektiv som missköter sig utan ett antal individer som missköter sig å det grövsta.

1 av 3
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.