Storsponsorn rasar: Klubben är som en sjuk patient

Foto: Bildbyrån

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Ett tungt 2017 - flera problem inför 2018.

Storsponsorn Nils Wiberg rasar mot IFK Göteborg.

– Klubben är som en sjuk patient. Jag tycker att man ska vända ut och in på hela klubben och börja med att slänga ut valberedningen, säger Wiberg till GT.

IFK Göteborg slutade på tionde plats den gångna allsvenska säsongen. Blåvitt hade även en rad interna stridigheter med förre ordförande Frank Andersson och sportchefen Mats Gren, plus att klubben lider ekonomiskt.

IFK Göteborg jobbar nu för att få loss tränaren Andreas Brännström från Dalkurd, men klubben har stött på problem.

– Det är inga förhandlingar mellan oss och Göteborg. Av den anledningen att de tvärvände och inte är villiga att betala det vi kräver, säger Dalkurds sportchef Adil Kizil till GP.

”Ska vända ut och in på hela klubben”

Prioritet Finans sponsrar IFK Göteborg. Företagets vd Nils Wiberg är upprörd, han gillar inte vad som sker i klubben.

– Klubben är som en sjuk patient. Antingen ger man honom bara lite huvudvärkspulver eller så går man in för att bota honom ordentligt. Jag tycker att man ska vända ut och in på hela klubben och börja med att slänga ut valberedningen. Den är högst upp och ytterst ansvarig för allt som har hänt de senaste åren. Den tillsätter styrelsen som tillsätter sportchef som rekryterar tränare och spelare, säger Wiberg.

IFK Göteborg sparkade förre tränaren Jörgen Lennartsson i somras. Förre storspelaren Torbjörn Nilsson ersatte honom. Då fick Blåvitt ekonomisk hjälp av storsponsorn. Men Nils Wiberg tänker inte skjuta till några pengar vid rekryteringen av Brännström från Dalkurd.

”Gjort ett väldigt dåligt jobb”

– Jag lägger inte några pengar för att stödja ett köp av en tränare. För att jag ska fundera på att göra en extrainsats så måste valberedningen lämna. Den bär det totala ansvaret, säger Wiberg.

– Den har inte fixat sammanhållningen i klubben. Den ska tillsätta rätt människor i styrelsen men har inte följt upp hur det går och har inte tagit ansvar för sina rekommendationer. Man har gjort ett väldigt dåligt jobb. Jag vill vara väldigt tydlig med det.

Wiberg tänker som sagt inte skjuta till några extra pengar, men han är tydlig med att han tänker fortsätta sponsra klubben som tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM