Zlatan Ibrahimovic

”Den bästa debuten genom alla tider”

avMartin Tolén

Zlatan Ibrahimovic hyllas världen över.

Och i ESPN utser man svenskens debutinsats till den bästa genom alla tider.

– Vi har aldrig sett något liknande, säger ESPN-experten Alejandro Moreno.

Zlatan Ibrahimovics debutinsats för Los Angeles Galaxy hyllas världen över.

36-åringen gjorde två mål – varav det ena ett drömmål från 35–40 meter – när Galaxy vände 0–3 till 4–3 mot lokalrivalen Los Angeles FC.

– Fansen krävde något speciellt och jag gav dem Zlatan, sa Ibrahimovic själv efteråt.

Och i USA råder det Zlatan-hysteri efter debuten.

”Aldrig sett något liknande”

Amerikanska tv-kanalen ESPN utsåg i går svenskens debut som den bästa första insatsen av en spelare i ligan någonsin.

– Vi har aldrig sett något liknande, inte ens i närheten. Man tänker på landmärken som när David Beckham kom till ligan, men skillnaden är att Ibrahimovic kan påverka en match så här. Zlatan har satt MLS i en större kategori, nu kan de visa upp en helt annan produkt, säger MLS-experten Alejandro Moreno, tidigare landslagsspelare för Venezuela.

– Zlatans personlighet tar det hela ett steg längre. Vi har sett stora spelare kommit hit och haft stor inverkan på ligan, men Zlatans inverkan är ännu bättre. Som debutmål kommer vi nog aldrig se något bättre eller större, fortsätter förre Premier League-målvakten Shaka Hislop.

Kan bli bäst någonsin

Expertpanelen tror att Ibrahimovic kan växa ut till den bäste spelare som någonsin spelat i ligan och kliva förbi MLS-profiler som Landon Donovan, Clint Dempsey och David Beckham.

– Allt han säger på en presskonferens blir relevant. Det han säger att han ska göra – gör han. Det är bara att erkänna: ”Zlatan är så här bra”. Han förändrar förutsättningarna för hela MLS till något bättre, säger Moreno.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM