Sema: ”Kommer göra allt jag kan för att ta en startplats”

FOTBOLL

CRAIOVA. Han gjorde debut mot Chile inför ett fullsatt Friends Arena. 

I kväll ska Ken Sema säkra platsen i VM-truppen – men Östersunds succéspelare vill mer än så. 

– Jag kommer att göra allt jag kan gör att ta en plats i startelvan, säger han. 

När Sverige möter Rumänien i kväll på en dålig plan i en helt nybyggd arena är det b-laget som får starta. 

Men för bänkspelarna är det i ett grått och kyligt Craiova som VM-drömmen kan bli sann. 

– För de här spelarna är det en jätteviktig match att visa upp sig. Det är den chansen som finns, säger förbundskapten Janne Andersson.

Ken Sema är en av spelarna som är redo att ta den. Ingen har väl missat Östersundsstjärnans resa. Från petad av Janne Andersson i Norrköping, via Sylvia till succé i Europa med Östersund och en plats i landslaget. 

Mot Chile i lördags gjorde han sin riktiga landslagsdebut. 

– Mamma, pappa, mina syskon och alla vänner var där. Det var skitkul. De var stolta och hejade som fan. Jag hörde dem hela tiden. Det var kärlek, säger Sema.

Foto: BILDBYRÅN
SIKTAR HÖGT. Ken Sema jagar inte bara en plats i VM-truppen. Mittfältaren hoppas ta en plats i Janne Anderssons startelva.

Vill in i startelvan

Om inget oväntat händer under våren lär Sema ta en plats i förbundskapten Janne Anderssons VM-trupp. Sema är medveten om att det är mot Rumänien han måste göra avtryck. 

– Nu mot Rumänien har jag min stora chans att få spela så det gäller att ta den, säger Sema. 

24-åringen siktar dock inte bara på en plats i truppen. 

– Man vill alltid spela. Det är roligt att vara med landslaget och en ära. Men nu när jag har varit med ett antal gånger vill man in i laget och in i startelvan. Jag kommer att göra allt jag kan för det. Sedan är det upp till Janne, det är han som bestämmer.

”Svårt att peta Emil”

Semas stora problem är att han mest spelar på vänsterkanten. Framför honom där finns Emil Forsberg. 

– Det blir svårt att peta Emil. Han spelar ju. Det är en riktigt bra spelare och vår stora spelare just nu. Samtidigt kan jag även spela höger. Men allt handlar om hur bra jag är, säger Sema och fortsätter: 

– Det är svår konkurrens. På ena sidan har vi vår stora spelare. På den andra sidan är det inte bara en utan två. Det är klart att det är tufft. Samtidigt kommer jag att göra allt jag kan för att få spela. Hur långt det räcker får vi se. 

På högerkanten slåss Sema med Viktor Claesson och Jimmy Durmaz om en startplats. Var han står i den hierarkin vet han inte själv. 

– Jag kan inte säga att jag känner att jag är etta eller trea. Jag är med av en anledning, för att jag har varit bra. Men jag vet inte exakt var jag ligger i rangordningen. 

Rumänien-Sverige 20.30 direkt i TV 4.

Fotbollsbibeln – allt om säsongen 2018 – i butik nu! 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM