Attacken mot Pogba: ”Det är vansinne”

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP
FOTBOLL

Paul Pogba syns i tv-rutan även utanför fotbollen inför VM i Ryssland.

Nu sågas stjärnan av Christophe Dugarry – som anklagar mittfältaren för att vara oseriös.

– Det är vansinne, säger VM-hjälten i RMC enligt Goal.

Paul Pogba, 25, har gått tungt i Manchester United den senaste tiden.

Fransmannen, som tidigare haft en självklar plats i José Mourinhos startelva, har fått nöta mer och mer bänk och uppges ha en ansträngd relation med tränaren.

– Han kan inte vara lycklig i United just nu, sa Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps inför träningslandskampen mot Colombia i förra veckan.

Pogba byttes in med 25 minuter kvar av förlustmatchen och gjorde inga större avtryck, men nätade i 3–1-segern mot Ryssland häromdagen.

”Är dumheter”

Samtidigt har mittfältsstjärnan ägnat sig åt mer än bara fotboll.

Under våren syns 25-åringen bland annat i tv-dokumentären ”Pogseries”, där man får följa Pogba lite närmare inför sommarens VM i Ryssland. I det första avsnittet, som sändes i franska Canal Plus i helgen, intervjuar han bland andra landslagskollegan Antoine Griezmann och skämtar och stojar medan duon pratar om sina liv och fotbollserfarenheter.

Men stjärnornas bestyr utanför fotbollen faller inte alla i smaken.

Fråga Christophe Dugarry, 46.

Den före detta storspelaren, som vann VM- och EM-guld med Frankrike, menar att duon fokuserar på fel saker och går till attack mot spelarna i franska radiokanalen RMC.

– De är inte seriösa. Pogba och Griezmann är ledare. De ses som stora spelare och ska framstå som exempel. Och ändå, när du förlorar, så skriver du på för Canal Plus för att sälja de här dumheterna, säger Dugarry i RMC enligt Goal.

”Vad är det för vansinne?”

Fransmannen, som har vevat mot spelare förut, går särskilt hårt åt Pogba.

– Du startar inte i United, och du förlorade just en match med landslaget där du bänkades i en timme. Och så gör du det här programmet som inte fyller någon mening. Det visar att du inte är koncentrerad. Saker och ting går inte din väg och så gör du ”Pogseries”. Vad är det för vansinne? dundrar Dugarry.

46-åringen har tidigare gått till attack mot spelare som Zlatan Ibrahimovic, som han kallat för ”en dålig komiker” och ”lika rörlig som en kon”, och Francesko Totti, ”har inte lyckats fullt ut”.

Nu menar han att Pogba och Griezmann måste byta fokus.

– Finns det ingen i gruppen som säger åt dig att fokusera på spelet, på ditt jobb, på vad du måste göra? Du har ett helt land bakom dig, ett land som vill göra bra ifrån sig på VM, och så gör du de här dumheterna. Det handlar om Pogba och Griezmann, viktiga personer i laget, som de andra är stolta över att få spela med. Men Pogba och Griezmann vet inte om det. Ena stunden är de rappartister, sedan producenter, dansare, fotbollsspelare, basketspelare... Det är tre månader till VM – fokusera. Det är upp till er att visa vägen, säger Dugarry.