Allsvenska spelarna: De vinner SM-guldet

Foto: Bildbyrån

avFredrik Jönsson, Johan Flinck

FOTBOLL

MALMÖ/STOCKHOLM. MFF tar sitt tredje raka guld.

Det tror de allsvenska spelarna i Sportbladets stora enkät.

Då är det nästan intressantare vilka som får näst flest röster.

Efter fyra guld på de fem senaste åren och en särställning också ekonomiskt i svensk fotboll är Malmö FF klara favoriter att ta ett nytt guld i allsvenskan.

Så också bland de allsvenska spelarna.

I Sportbladets enkät med 164 spelare får MFF överlägset flest röster: 46 procent.

– Det ska vi ha. Vi ha sett bra ut på försäsongen. Det är inte en jävla skräll, tycker jag, att vi är favoriter, säger MFF:s veteranback Behrang Safari.

MFF får nästan tre gånger så många röster som AIK (16,5 procent) och fyra gånger så många som Östersund (11,5 procent). Djurgården får 8,5 procent och sedan är det ett stort hopp ner till övriga lag.

Rosenberg: Jag håller med

Vad säger du om den fördelningen, Markus Rosenberg?

– Så som vi värvat, såg ut förra säsongen och har sett ut på försäsongen så tycker vi själva att vi ska vara favoriter. Vi sätter det trycket på oss själva. Jag håller med.

Häromveckan trodde MFF-kaptenen att Östersund skulle sluta närmast MFF, på en andraplats.

– De var starka nu när vi mötte dem. De är duktiga. Det är bredden som kommer att fälla avgörandet för dem och vad som händer hos dem i sommar. Det som utmärker oss jämfört med de andra är att vi har en jäkla bredd.

– Med AIK vet man ju inte. När de mötte Djurgården nu i cupen kändes Djurgården mycket starkare. AIK är lite i samma fas som Djurgården var i fjol. De har värvat in namnkunniga spelare och så får man se hur snabbt de kan få ihop det. Djurgården blev ju bättre under säsongen i fjol, säger Rosenberg.

”Resterande lag gillar inte AIK”

AIK-mittbacken Alexander Milosevic är inte förvånad över att MFF är favoriter.

– De har vunnit två raka, så det är normalt att de är favoriter. Om vi hade vunnit hade det nog varit ganska lika. Resterande lag gillar inte AIK.

Vad säger du om era chanser?

– Det är tur det inte avgörs av hur folk röstar. Det där är inte så viktigt för mig. Malmö är favoriter, de har vunnit två år i rad.

– Men jag vet själv vilket lag vi har. Om jag jämför med när jag var i AIK sist och nu så har jag märkt av skillnader. Förr hade vi en trupp, en startelva och utfyllnadsspelare. Nu finns det spelare som kan komma in och avgöra.

Är det dags för ett tronskifte i Sverige?

– Ja. Grejen är att man alltid kan sitta och prata om det, men det är på planen det avgörs. Vi måste visa det också.