Reals anfallsplan: Citys problemduo

FOTBOLL

Med på Mourinhos önskelista

En är förpassad till bänken och den andra inblandad i ett öppet, infekterat gräl med Manchester City.

Nu vill José Mourinho att Emmanuel Adebayor eller Carlos Tevez ska lösa Real Madrids anfallsproblem.

Enligt Daily Mail lämnade portugisen i går in en önskelista till Reals klubbledning med Adebayor, Tevez och Manchester Uniteds Javier Hernandez på.

José Mourinho sade redan innan säsongen att Real Madrid behöver en till anfallare.

– En ny forward skulle vara mycket välkommet. Jag vill hellre ha en till anfallare än att vara en man mindre längst fram. Om vi får en skada har vi problem, sade Mourinho till AS.

Fick nej från presidenten

Den gången blev det dock nej från sportchefen Jorge Valdano och presidenten Florentino Perez. Spansk media skrev så sent som förra veckan att portugisen gjort en ny förfrågan hos klubbledningen på grund av Gonzalo Higuains ihållande ryggproblem men återigen fått nej.

Enligt Daily Mail försöker Mourinho nu få igenom en ekonomiskt billigare lösning för att övertala sina chefer. En önskelista med tre namn ska nu tagits fram, bland dem två spelare på väg bort från Manchester City.

Mourinhos förstaalternativ är Emmanuel Adebayor som nöter bänk i City. Portugisen tror nu att den engelska klubben kan gå med på att låna ut 26-åringen till Real under våren med en klausul om ett senare köp.

Tevez nära lösning

Om det inte går att lösa är nästa namn på listan Adebayors lagkamrat Carlos Tevez. Argentinaren har krävt att få lämna klubben och är nu i ett öppet gräl med sin egen klubbledning.

Tränaren Roberto Mancini sade i dag till Daily Mail att han hoppas lösa situationen med argentinaren inom de närmaste dagarna.

– Det är viktigt att jag talar med honom. Jag vill förstå vad han vill göra eftersom jag tror att det här kan lösa sig inom de närmaste två dagarna. Det är viktigt att det får ett snabbt slut.

Tredje namnet Javier Hernandez får nog ses som ännu större önsketänkande från Mourinho än City-duon. Mexikanen kom precis till Manchester United och har gjort stor succé.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga