Anders Linderoth klar för Mjällby

Av: Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det äntligen klart.

Linderoth till Mjällby.

Pappa Anders alltså.

Foto: Anders Linderoth.

Spekulationerna kring Tobias Linderoths framtid har ingen missat: blir det Elfsborg eller blir det Mjällby? Enligt Sportbladets uppgifter vill frun Maria till Borås där familjen bygger hus samt att hon har starka band till orten. Ännu har familjen inte bestämt sig helt.

Under tiden har Mjällby passat på att göra klart med Tobias pappa Anders.

– Han bor granne med vår idrottsplats och det vore tjänstefel att inte utnyttja hans kompetens, säger sportchefen Tomas Andersson-Borstam.

Jobbar oarvoderad

Anders – som fortfarande står på Landskrona Bois lönelista – kommer att jobba oarvoderad för Mjällby.

– Vi har en bra dialog med Landskrona och detta är inga problem. Anders arbete för oss handlar om scoutingarbete av spelare och motståndare samt att hjälpa till med våra ungdomar, säger Andersson-Borstam.

Den stora frågan är om detta innebär att Tobias kommer närmre en flytt till Mjällby?

– Man ska inte se det så. Anders svarar för sitt och "Tobbe" för sitt. Kopplingen går inte att komma ifrån men jag ser det inte så. Vi tar Anders för hans kvalifikationer. Men det kan ju inte göra saken sämre, eller hur? säger Tomas Andersson-Borstam.

”Nu sluter han cirkeln”

Anders Linderoth startade sin elittränarkarriär i Mjällby 1985-89 i då laget höll till i söderettan.

– Nu sluter han cirkeln. Det sprider jättefina signaler i vårt närområde att vi knyter upp den här kompetensen, säger Andersson-Borstam.

När det gäller Tobias Linderoth är allt löst med Galatasaray och han kommer att kunna flytta till Sverige i god tid innan allsvenskan börjar.

Svar kring vilken klubb det blir väntas i mitten av nästa vecka.

– Frun vill säkert hemåt Borås medan "Tobbe" kan tänka sig att flytta hit. Vi får se hur det blir, säger Tomas Andersson-Borstam.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.