FCK vägrar släppa svenskarna till Blågult

FOTBOLL

”Förberedelserna inför Champions League går före”

Glöm de svenska stjärnorna från FC Köpenhamn och Rosenborg i landslagets januariturné.

Klubbarna släpper inte iväg sina landslagsspelare.

– Förberedelserna inför Champions League går före, säger FCK-tränaren Ståle Solbakken.

På fredag lottas Champions Leagues åttondelsfinaler. FC Köpenhamn är ett av de 16 kvarvarande lagen och det gör att FCK-tränaren Ståle Solbakken inte släpper iväg någon av landslagsstjärnorna Johan Wiland, Oscar Wendt eller Mikael Antonssn på Sveriges Sydafrikaturné i januari.

– Vi samlas 10 januari och då är det full fokus på förberedelserna inför Champions League. Jag släpper inte heller några danska landslagsspelare, säger Solbakken till Sportbladet.

– Jag har gett det beskedet till Marcus Allbäck och Erik Hamrén. De är väl införstådda med det. Vi har en bra dialog och spelarna själva är också informerade, säger Solbakken.

FCK åker till Copa del Sol i Spanien i slutet av januari. De första åttondelsfinalerna i Champions League spelas 15 februari.

Tar ut truppen på tisdag

Inte heller från norska Rosenborg kommer några landslagssvenskar delta.

Nye tränaren Jan Jönsson och Rosenborg åker till Gran Canaria på läger 12–20 januari, alltså i stort sett samtidigt som Sverige åker till Sydafrika.

Det innebär att varken Daniel Örlund, Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Mikael Dorsin eller Rade Prica finns med i den U21-betonade landslagstrupp som Erik Hamrén presenterar under tisdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM