”Jag vill ha någon äldre”

FOTBOLL

Mjällby på väg att petas

1 av 2

Johan Mjällby kan vara på att degraderas från sin position som assisterande tränare i Celtic.

Huvudtränaren Neil Lennon, som tippas få fortsätta på posten, säger nu att han ”vill ha någon äldre att bolla idéer med”.

– Det viktiga är att det blir så bra som möjligt för klubben. Vilken roll det blir för mig vet jag inte, säger Mjällby till Sportbladet.

Neil Lennon tog över tränarposten med kort varsel i mars och utsåg då gamle kompisen Johan Mjällby till assistent. När 38-åringen nu tippas få fortsätta på jobbet kan det innebära en degradering, eller inget jobb alls, för Johan Mjällby.

Träffade fansen

– Om jag verkligen får jobbet kanske jag skulle vilja ha en äldre person att bolla idéer med, sade Lennon under en öppen frågestund med klubbens fans, uppger BBC.

Johan Mjällby säger till Sportbladet att han fortfarande inte vet om han och Lennon får fortsätta. Men svensken är öppen för att ta en mindre roll i den nya organisationen.

– Det viktiga om vi tar över är att det blir så bra som möjligt för klubben. Vilken roll det blir för mig vet jag inte. Men bara det blir lärorikt. Annars skulle jag inte ta över, säger Mjällby.

”Jag är med i bilden”

39-åringen säger ändå att han är säker på att få ett erbjudande om Lennon får stanna.

– Jag antar att Lennons namn fortfarande är högaktuellt och då är jag med i bilden, annars skulle han berätta det. Men det är inte bara jag och han i så fall utan teamet blir större. Det är en ny säsong och det behöver vara betydligt större än när vi tog över.