”Mutumba återvänder till Sverige i sommar”

avOskar Månsson

Martin Mutumba vill bort från Ungern.

Den förre AIK-aren och Videoton har bestämt sig för att gå skilda vägar senast i sommar. Men än så länge ligger AIK lågt.

– Jag har inte varit i direktkontrakt med honom, säger sportchefen Jens T Andersson.

Foto: bildbyrån
Mutumba.

Tiden i Videoton har blivit allt annat än lyckad för Martin Mutumba. Den tekniske yttern har fått nöja sig med att spela reservlagsfotboll och har haft svår hemlängtan till Stockholm.

Enligt Sportbladets källa med insyn i det ungerska storklubben kommer svensken att lämna klubben senast i sommar: en lösning som beskrivs som den bästa för båda parter.

– Klubben vill inte satsa på Mutumba. De tror på andra spelare i laget. Han kommer att återvända till Sverige i sommar, när säsongen är slut. Eller kanske tidigare om det går. Han har inte blivit det som man hoppades på när han kom hit, säger uppgiftslämnaren.

Inte haft kontakt

Enligt den ungerska tidningen Sport Hirado ska det också vara bestämt att mittfältaren lämnar klubben efter säsongen.

"Mutumba går helt säkert tillbaka till Stockholm i sommar" skriver tidningen.

När Sportbladet pratar med AIK:s sportchef Jens T Andersson säger han att han inte haft någon kontakt med 25-åringen på sistone.

– Nej, det har jag inte.

Du sa tidigare, efter att Martin berättat om sin hemlängtan och att han vill spela i AIK, att du skulle kontakta honom.

– Det är så att Martin har varit i Stockholm till och från och då har han varit i kontakt med folk i klubben. Men jag har inte varit i direktkontakt med honom.

– Vi måste få ordning på saker och ting först innan vi vet hur vi ska gå vidare. Vi har en ny styrelse som klivit in och vi har ett ansvar för den ekonomiska situationen.

Jens T Andersson vill dock inte utesluta Mutumba som värvning i ett senare skede:

– Han är inte avskriven.