Skadade stjärnorna i Spaniens VM-trupp

FOTBOLL

Torres och Fabregas uttagna

Vincente del Bosque uttryckte inför uttagningen av Spaniens VM-trupp oro kring skadade stjärnduon Fernando Torres och Cesc Fabregas.

Men när truppen presenterades på måndagen fanns båda med.

Däremot petades Barcelonas supertalang Bojan.

Arsenals Cesc Fabregas drabbades av en spricka i sitt högerben i kvartsfinalen i Champions League mot Barcelona den 31 mars. Efter det har det spekulerats vilt i om 23-åringen skulle vara redo för VM.

Även Fabregas kollega i Premier League, Liverpools Fernando Torres, har varit ett frågetecken. 26-åringen genomgick nyligen en operation på sitt skadade knä och Liverpool har sagt att de inte är beredda att chansa med rehabiliteringen för att få stjärnan spelklar till VM.

Valdés kan debutera

De spanska fansen fick därför ett glädjebesked i dag när förbundskapten Vincente del Bosque presenterade sin första VM-trupp. Både Cesc Fabregas och Fernando Torres fanns med bland de 30 namn som ska bli 23 innan VM börjar.

Andra mindre skrällar var Sevillas Jesus Navas och Barcelonas målvakt Victor Valdés som får chansen att göra sin första landskamp för Spanien. Däremot saknades Valdés lagkamrat Bojan i truppen.

Spanien möter Schweiz, Honduras och Chile i gruppspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM