”Zlatan var som ett elegant rovdjur”

Hamréns landslag hyllas i internationell press

Storseger och lovord från spelare, ledare, publik och press.

Nu hyllas Erik Hamréns nya svenska landslag även i Storbritannien efter 3-0-segern mot Skottland.

”Det var antagligen en form av straff att samma elva skotska spelare skickades tillbaka ut till andra halvlek”, skriver The Guardian.

Zlatan på svensk mark.
Zlatan på svensk mark.

Det är inte bara svensk press som kastar lovord åt Erik Hamrén och det nya svenska landslaget efter den övertygande 3-0-segern mot Skottland. Både i England och Skottland hyllas Hamréns offensiva manskap.

”Utspelade av Sverige”

”Darren Fletcher och Kevin Thomson, som försökte skydda ett skakigt försvar, blev utspelade av Sveriges mittfältare Johan Elmander, Ola Toivonen och Emir Bajrami som alla flöt bakom det eleganta rovdjuret och stjärnan Zlatan Ibrahimovic. Det blev för mycket för Skottland”, skriver HeraldScotland.

Just Zlatan Ibrahimovic, som gjorde mål i sin landslagscomeback, är den som får mest beröm.

”För Dundee Uniteds försvarare Garry Kenneth, som ställdes mot Barcelonas Ibrahimovic i sin internationella debut, handlade det inte om någon inlärningskurva utan snarare en bestigning av Mount Everest”, skriver Daily Mail.

”Kunde blivit 0-5”

Även Skottland kom till matchen med en ny förbundskapten och ett tills tor del nytt lag. Men de lämnade Sveriges med flera frågetecken och sågas i inhemsk media.

”Råsunda kommer snart att rivas och ersättas av en ny arena. De är inte de enda med en hel del återuppbyggnad att göra. Förlusten kunde ha blivit 0-5 eller ännu mer”, skriver HeraldScotland.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN