”Han hålls som gisslan av PSG”

Mamman kräver att regeringen agerar

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Adrien Rabiots mamma tillika agent Véronique Rabiot vill att den franska regeringen ska agera mot PSG.

Detta då mittfältaren ”hålls som gisslan” av PSG.

– Snart är det torrt bröd, vatten och en fängelsehåla. Världen är en grym plats, säger Véronique till L'Equipe.

Adrien Rabiot är petad från PSG:s a-lag eftersom han vägrat förlänga sitt utgående kontrakt och nu avstängd från alla klubbens anläggningar efter att ha gått ut och festat samma kväll som laget åkte ur Champions League. En situation som får mamman och agenten Véronique Rabiot att gå i taket.

”Kommer inte acceptera det längre”

– PSG vill ha total kontroll på Adriens privatliv och han kan inte acceptera det längre. De vill ha honom i pyjamas framför tv:n vid 21 kvällen och i säng vid 23. De här personerna förstår inte rytmen i en fotbollsspelares liv. När en spelare får spela är det hans jobb och träningen skapar en rym. Nu finns inte den för Adrien längre. Adrien kommer inte sitta och dreja samtidigt som han väntar på att tiden ska gå. Han måste ta hand om sig själv och leva! Han får kritik för att han gått ut men han får samtidigt inte spela. Det är motsägelsefullt. Det är inte möjligt för dem att stänga in honom. All den energi han har inom sig ska han inte få använda... Jag är upprörd, säger Véronique Rabiot till L'Equipe enligt GetFrenchFootball.

1 av 2 | Foto: Kamil Zihnioglu / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix

Adrien Rabiot tränar nu på egen hand på hemlig ort i väntan på att avstängningen ska löpa ut i slutet av månaden. Sedan väntar med all sannolikhet en vår utan matchspel för 23-åringen innan han kan lämna PSG i sommar.

– Adrien är som en fånge. Han är till och med en gisslan hos PSG. Snart är det torrt bröd, vatten och en fängelsehåla. Världen är en grym plats... En fotbollsspelare lever för att spela, inte för att sitta på sidan. Adrien har inte spelat sedan december och kommer sannolikt inte få göra det igen innan juni. Under en professionell karriär är sex månader enormt lång tid. Han har tagits som gisslan eftersom han inte vill förlänga sitt kontrakt när allt han gör är att respektera sitt kontrakt. Det är allt Adrien begär: Att de respekterar hans kontrakt.

Känga mot Neymar

Véronique kräver nu att även den franska regeringen reagerar.

– Jag är förvånad att inte idrottsministern och arbetsmarknadsministern är rasande. Många känner till situationen men ingen gör något. Det har varit en rad av sanktioner mot Adrien men ingen agerar. De har tagit hans bonusar och en del av hans lön men alla håller tyst. Det finns spelare som är sex minuter sena till ett möte (Rabiot innan en match mot Marseille) och så finns det andra som är skadade men han åka till andra sidan jorden för att gå på karnevalen i Rio, säger Veronique Rabiot och syftar på stjärnan Neymar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.