”Det är inte konstigt att han inte är med”

FOTBOLL

Hamréns motivering försvaras av Hansson

Mathias Ranégie kritiserar Erik Hamréns förklaring till landslagspetningen.

Nu får förbundskaptenen stöd av målvakten Pär Hansson.

– Jag tycker inte det är så konstigt, säger HIF-målvakten.

Erik Hamrén valde att inte ta ut någon extra anfallare när Alexander Gerndt lämnade återbud till landskampen mot Brasilien på onsdag. Mathias Ranégie hoppades få chansen men ställdes åt sidan då Hamrén säger sig föredra andra spelartyper som är bättre i djupled.

– Vad ska man säga? Han tycker inte att jag passar in i deras spelsystem. Det var något om att jag inte är den djupledslöparen. Jag vet inte om han sett mig. Jag är inte bara bra på huvudet utan kan löpa i djupled också. Jag är inte en långsam spelare, säger 28-årige Ranégie som nu valt att bojkotta landslagsspel.

”Inte fullt så bra i djupled”

Nu försvaras Erik Hamrén av målvakten Pär Hansson.

– Ranégie är en bra targetspelare som är stark, bra i luften och i boxen. Han går in i alla situationer med hundra procent. Men som djupledsspelare är han kanske inte fullt så bra. Han är inte fullt så snabb som andra forwards. Mer en target och bra i boxen. Djupledsspelet är inte hans styrka, säger 26-åringen.

– Då är nog spelare som (Markus) Rosenberg och de bättre djupledsspelare men Ranégie har ju andra styrkor som kanske är bättre på än de som är här. Men det är de som är bäst för tillfället som är här.

Är du förvånad att Ranégie inte är med?

– Nej. Han skulle väl vara med på januariturnén men kunde inte följa med av någon anledning. Så det är väl inte så konstigt.

Skulle du tagit ut honom?

– Det är inte min fråga att svara på.

ARTIKELN HANDLAR OM