Fortsatt succé för landslagsstjärnan

Foto: Jonas Ekströmer/TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild

avMichael Wagner

FOTBOLL

Hans lag åkte på en snöplig förlust, men den personliga succén fortsätter för Isaac Kiese Thelin, 25.

Med sitt 16:e mål tog Kiese Thelin sig upp i ensam ledning i den belgiska skytteligan när hans Waasland-Beveren föll, 1–2, hemma mot Gent.

Framgången har varit ett faktum sedan Kiese Thelin lämnade Anderlecht i slutet av augusti förra året och gick på lån till Waasland-Beveren.

Den svenske landslagsanfallaren gjorde mål i de två första matcherna för sin nya klubb och på den vägen har det sedan fortsatt.

Nickade in 1–0

Under lördagskvällen kom mål nummer 16 i ligaspelet när Kiese Thelin nickade in Louis Verstraetes inlägg från höger efter 18 minuter hemma mot Gent.

Målet, som betydde 1–0, förde Kiese Thelin upp i ensam ledning av den belgiska skytteligan, ett mål före Kortrijks Teddy Chevalier.

Gent kom dock tillbaka i matchen på Freethielstadion i Beveren. Tabellfyran kvitterade i 82:a minuten till 1–1 och på tilläggstid gjorde Roland Jaremchuk 2–1 för gästerna.

I en intervju med Sportbladet tidigare i höstas förklarade Kiese Thelin sin succé i den omvittnat tuffa belgiska ligan:

– Det var bra att jag hade varit i Frankrike. Det var en fysisk liga och den belgiska ligan är mer fysisk än man tror. Kommer man hit från allsvenskan och tror att det är som i Holland är man nog illa ute. Det smäller på bra här.

Utmanar Toivonen

– Jag spelar i ett lag som skapar mycket målchanser och det är jag som spelar anfallare. Jag har fått stort förtroende från tränaren och är skadefri, sa Kiese Thelin, som hoppade in i båda playoff-matcherna mot Italien.

Nu utmanar 25-åringen allt mer Ola Toivonen om platsen i en svensk VM-startelva bredvid givne (?) Marcus Berg.

Toivonen har haft skadeproblem, inte gjort mål än under säsongen i franska ligan och satt under lördagskvällen kvar på bänken hela matchen (precis som Jimmy Durmaz) när Toulouse spelade 3–3 hemma mot Monaco.

▪▪▪

I skymundan av de VM- och landslagsaktuella anfallarna har tidigare ungdomsproffset hos Liverpool, Kristoffer Peterson, börjat få fart på karriären igen, nu hos Heracles Alemelo i holländska ligan.

23-åringen blev matchvinnare för Heracles genom att göra 1–0 och spela fram till segermålet, 2–1, hemma mot Zwolle.

Det var Petersons fjärde mål och andra assist för säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM