Leonardo: ”Jag är inte orolig”

FOTBOLL

Tonar ner PSG:s floppstart

PARIS. Två poäng på två matcher och redan krisrubriker i Frankrike.

Men Leonardo tar PSG:s svaga ligastart med jämnmod.

– Ligatiteln handlar inte om de här två matcherna, jag är inte orolig, säger PSG:s sportchef till l'Équipe.

PSG utan nyförvärven från Milan Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva, fick inte hål på ett kämpande Ajaccio på Korsika i söndags, och efter två omgångar av Ligue 1 släpar den tänkta titelutmanaren från huvudstaden efter lag som Lyon och Marseille.

Men Leonardo, sportchefen bakom de spektakulära värvningarna till PSG de senaste två säsongerna, oroar sig inte över läget.

– Ligatiteln har inte med de här två matcherna vi har spelat att göra. Det är vad vi ska göra framöver som kommer att visa vad det här laget är kapabelt att åstadkomma och där är jag inte alls orolig. Vi är kanske det enda laget i Frankrike som har ändrat i princip hela startelvan, de andra lagen kan den här ligan sedan länge och spelar kompakt. Alla har sina fördelar. Vår fördel är våra bra spelare, säger Leonardo till l'Équipe.

”Ska vinna varje match”

Men PSG:s sportchef inser också att med de stora satsningarna kommer kraven på resultat:

– Det här är ett lag som ska gå in i varje match för att vinna den. Pressen att vinna ska bli en del av vårt DNA. Det har gjorts stora investeringar i ett stort projekt, vi är inte här för att skoja, om någon spelare i laget inte är medveten om vilket projekt han gett sig in på så blir han inte kvar här. Jag är inte här för att bli älskad av spelarna, jag jobbar för klubben, säger Leonardo till l'Équipe.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1