Pekas ut som den perfekta partnern

”Fansen ser Lindelöf som en bra lösning”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Richard Heathcote / Getty Images Europe

Victor Nilsson Lindelöf har fått spela tre raka matcher från start – och imponerat.

Nu pekas han ut som den ideala partnern till Eric Bailly.

– Jag har blivit en bättre spelare sedan jag kom hit, säger svensken själv.

Victor Nilsson Lindelöf har varit upp och ner under sin första säsong i Manchester United.

– Jag tror han har haft det tufft, det har inte varit lätt. Han kom från Benfica med stora förväntningar och har inte fått så mycket speltid. Han fick någon match och hade det tufft, men jag ser honom varje dag och han växer för varje dag. Allt handlar om att komma in i det. När han väl gjort det så får man självförtroende, sa Zlatan Ibrahimovic om sin landsman och lagkamrat häromdagen.

Nu har ”Vigge” fått starta tre matcher i rad – och fansen är imponerade.

”Är imponerade”

Det hävdar i alla fall lokaltidningen Manchester Evening News, som i en artikel med rubriken ”Har Manchester United hittat den perfekta partnern till Eric Bally?” lyfter fram flera fanshyllningar – samt pekar ut svensken trolig framtida startspelare.

”United håller fortfarande koll på Toby Alderweirelds kontraktssituation i Tottenham, men efter Lindelöfs tre raka starter har fansen blivit imponerade av svenskens passningskvalitéer och de ser honom nu som en bra lösning”, skriver tidningen.

Phil Jones och Marcos Rojo dras just nu med skador och Chris Smalling har – trots att han nominerades till ”månadens spelare” – svårt att vinna fansens hjärtan.

Och nu är det alltså Lindelöf som pekas ut som framtida radarpartner till Eric Bailly, som nyligen kommit tillbaka från skada men som tros bli lagets store stjärnback i många år framöver.

”En bättre spelare”

Under lördagen uttalade sig Lindelöf själv om sin utveckling i klubben.

– Jag tycker att min första tid i klubben har varit bra. Oavsett var man går så tar det lite tid att anpassa sig men det känns bra! Jag jobbar hårt varje dag och försöker hjälpa laget. Jag tycker att jag har blivit en bättre spelare sedan jag kom hit. Jag är ju samma spelartyp så jag försöker bara bli bättre på det jag redan är bra på. Jag tycker att jag utvecklas varje dag, sa Lindelöf till klubbens egen hemsida.

På måndag ställs Manchester United mot Crystal Palace.

Kanske med Eric Bailly och Victor Nilsson Lindelöf som mittbackspar…

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM