Franska sprickan: ’Det finns gränser’

FOTBOLL

Nationalikonerna i stort bråk – tar till domstol

Foto: Eric Cantona beskyllde förbundskaptenen Didier Deschamps för att vara rasist.

Eric Cantona beskyllde förbundskaptenen Didier Deschamps för att vara rasist.

Nu ställs de båda nationalikonerna mot varandra i domstol.

– Det är inte acceptabelt och jag har inte glömt bort det, säger Deschamps.

Sprickan mellan två av fransk fotbolls två största är total.

Efter att förbundskaptenen Didier Deschamps i somras petat både Karim Benzema och Hatem Ben Arfa från hemma-EM anklagades Deschamps för att vara rasist av Eric Cantona.

– Benzema och Ben Arfa är två av de bästa spelarna i Frankrike och kommer inte spela EM. Och som vi alla vet så har både Benzema och Ben Arfa sina rötter i norra Afrika. Så, debatten är öppen, sa Cantona.

Deschamps hotade redan då med att dra Cantonas uttalande till rättegång.

Och nu är det även bekräftat.

”Inte acceptabelt”

Deschamps, som vunnit både EM och VM med Frankrike, anmäler Cantona för förtal och de båda franska fotbollsikonerna kommer att ställas mot varandra i domstol.

– Det är inte acceptabelt och jag har inte glömt bort det. Efter att jag gjort några juridiska undersökningar har jag nu bestämt mig för att köra den här frågan i rättan till sista ordet är sagt, säger Deschamps enligt RMC.

Förbundskaptenens nästa uppdrag med det franska landslaget blir den 25 mars mot Luxemburg innan man möter Sverige i VM-kvalet 9 juni.

– Jag är tränare och är van vid att ta emot kritik från alla möjliga. Men det finns gränser som inte får passeras, säger Deschamps.