Klart: Rohdén lämnar Elfsborg för Italien

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Marcus Rohdén är klar för Crotone.

Elfsborgsmittfältaren har redan lämnat Elfsborg.

– Det är en dröm att få spela i Italien, säger han.

Sjätteplacerade Elfsborg har drabbats av en tuff motgång i jakten på Malmö FF och de andra topplagen. I dag blev det klart att mittfältaren Marcus Rohdén flyttar till Serie A och nykomlingen Crotone.

– Det har funnits tillfällen i andra transferfönster när det har kommit bud till Elfsborg på mig, och med facit i hand känner jag en stor tacksamhet till klubben som väntade in det rätta, säger Rohdén till Elfsborgs hemsida.

Tappar viktig kugge

Mittfältaren har varit en mycket viktig kugge på Elfsborgs mittfält de senaste säsongerna och har i år stått för fyra mål på 15 matcher, trots att hans roll ofta är defensiv.

Det har ryktats om utlandsintresse för Rohdén de senaste transferfönstrena och Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson medger att klubben tidigare tackat nej till bud.

– Marcus har själv haft en stark vilja att få pröva chansen utomlands, och vi har i samförstånd med honom tidigare sagt nej till andra intressen sedan två år tillbaka.

Ansluter omedelbart

Men när chansen till Serie A dök upp och dessutom var ett bud på en nivå som vi tidigare inte fått så har vi nu valt att tacka ja till Crotone, säger han.

Rohdén anlände till Italien redan i går eftermiddag och skrev också då på ett kontrakt. Det började dock inte gälla förrän i morse, då han också klarade av den obligatoriska läkarundersökningen.

Han ansluter omedelbart till sitt nya lag, där det direkt väntar två veckors hård försäsongsträning i de italienska bergen. Den 20 augusti är det premiär för Serie A-nykomlingen, borta mot Bologna.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.