"Wenger hade inte mer att lära…"

FOTBOLL

Har spelare med erfarenhet från VM och CL

1 av 2

John Mensah har spelat VM för Ghana. Jernade Meade har spelat Champions League för Arsenal.

Nu håller de till på Skytteholms IP och spelar med Athletic FC United.

Varför?

– Jag brukar säga att det beror på mig. Arsene Wenger hade inte mer att lära så det kommer till mig, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Foto: Arsene Wenger, Arsenal.

AFC Unitec slutade i mitten av Superettan efter sitt första år i serien. Sedan dess har laget tappat 14 spelare, varav sju från startelvan.

Men på inkontot har det också rasslat till.

Den mest uppseendeväckande värvningen är backen John Mensah.

en 33-årige ghananen är den mest meriterade Superettan-spelaren med råge. Två VM-slutspel, ett OS och 83 landskamper för Ghana – plus tunga roller i både Lyon och Sunderland.

– Det är fantastiskt att ha en sådan kille i laget. Han är väldigt ödmjuk, det trodde jag kanske inte innan, säger Özcan Melkemichel på Superettans upptaktsträff.

"Vi har precis kommit förbi Arlanda..."

Men AFC United-tränaren tonar också ner förväntningarna något:

– När jag tittar på vad vi får ut av honom… Det kommer att ta tid. Det är som att vi ska till Himalaya – och vi ska upp för ett berg där, och vi åker från Arlanda. Då har vi precis kommit förbi Arlanda. Men kommer han i form så har vi en jättebra spelare.

En annan spektakulär värvning är den engelske vänsterbacken Jernade Meade, 23.

2013 startade han för Arsenal mot Lyon i Champions League, men efter en skada fortsatte säsongen inte längre uppåt och nu söker han en nytändning – i Superettan och AFC United.

– Det brukar vara folk som frågar varför de kommer hit till oss. Jag vet att det inte är pengarna, och det är inte publiken heller. Så jag svarar att det är jag – Arsene Wenger hade inte mer att lära dem så det kommer till mig, säger Özcan Melkemichel skämtsamt.

ARTIKELN HANDLAR OM