”Ska vinna, skiter i om det är snyggt...”

FOTBOLL

Malmö FF vinner guld, tror fansen.

Men Allan Kuhn lovar inget skönspel.

– Jag skiter i hur spelet ser ut, säger tränaren.

Svenska mästare 2013 och 2014.

Men i fjol kom MFF först på en femte plats.

Ändå är man klara favoriter till Lennart Johanssons pokal inför kommande säsong. När C More ställde frågan på twitter – ”vilket lag vinner allsvenskan 2016?” – pekades MFF ut som favorit av fansen, och på den allsvenska upptaktsträffen röstade 67,6 procent av publiken på att Malmö vinner guld.

”Mycket förvånad”

Men blir det något skönspel?

Det är en annan fråga, menar tränaren Allan Kuhn.

När han ombads resonera kring de stående kraven som MFF-tränare antydde dansken att ”Di Blåe” kan komma att spela en mer destruktiv fotboll – bara poängen trillar in.

– Först och främst vill jag vinna, sen skiter jag i om det ser snyggt ut, säger han, men understryker samtidigt att han gillar fartfylld, offensiv fotboll.

– Jag måste säga att jag är mycket förvånad över att det finns så många lag i Sverige som försöker spela bra fotboll. Det är jättepositivt, i förhållande till Danmark, där kör man fortfarande mycket med långa inkast.

”Inte realistiskt”

Markus Rosenberg om de högt ställda kraven:

– Det är inte realistiskt att säga att vi ska vinna guld varje år och spela i Champions League. Men vi hade två fantastiska år.

Hur känns det att inte spela i Europa (Champions League) den här säsongen?

– Tråkigt, men vi ska vara med i Europa League i stället, förhoppningsvis, säger lagkaptenen och syftar på drömmen som fortfarande lever. En seger i Svenska Cupen (där man är framme i final, mot Häcken), innebär avancemang till Europa League.

ARTIKELN HANDLAR OM