”Skoleleven” kan ta plats i fotbolls-EM

FOTBOLL

Från doldis till världssnackis – nu aktuell för landslaget

Han ska ta studenten i sommar.

Sedan kan Marcus Rashfords, 18, sista ”sommarlov” förvandlas till en galen sannsaga.

– Han finns på radarn inför EM, säger engelska landslagets förbundskapten Roy Hodgson.

För en dryg vecka sedan var det få som kände till Marcus Rashford. Men efter fyra mål på två matcher – mot Midtjylland i Europa League och mot Arsenal i Premier League – är 18-åringen nu namnet på allas läppar, sensationen som tagit hela Fotbollseuropa med häpnad.

”Haft koll i två år”

Nu har hajpen gått så långt att han till och med pekas ut som ett tänkbart alternativ till Englands EM-trupp. Inte bara av brittiska fotbollsexperter utan även av förbundskapten Roy Hodgson själv.

– Jag hoppas han kan fortsätta utvecklas som den 18-åring han är och att folk inte sätter för stor press på honom, men visst, jag ska definitivt inte stänga dörren för honom till EM. Jag har haft koll på Marcus i två års tid och han är definitivt på radarn, säger Hodgson enligt Mirror.

Kvar i skolan

En ytterst oväntad utveckling för anfallstalangen som gått från jättedoldis till världssnackis inom loppet av ett par dagar och som fortfarande fokuserar lika mycket på skolan som på fotbollen. Faktum är att han bara ett dygn efter att ha sänkt Arsenal i rivalmötet infann sig på Ashton on Mersey School Sixth Form i Manchester där han pluggar.

I sommar tar han studenten.

Därefter kan det sista ”sommarlovet” komma att spenderas i Frankrike.

– Jag hoppas att han fortsätter utvecklas på samma sätt som Raheem Sterling, Ross Barkley, Wayne Rooney, David Beckham och Paul Scholes gjorde. Men som sagt, jag tycker inte att vi ska sätta för mycket press på honom, säger förbundskapten Roy Hodgson.

Marcus Rashford har tidigare spelat i Englands U16- och U16-landslag.

ARTIKELN HANDLAR OM