Cibicki matchvinnare när J-Södra skrällde

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Vilken premiär, J-Södra!

Med bröderna Elm har Kalmar FF tippats som ett topplag.

Men bröderna Thelin, tränare Jimmy och framspelare Tommy, var vassare när Jönköpings Södra skrällde.

– Det var en välförtjänt seger, säger matchvinnaren Pawel Cibicki.

Om Jönköpings Södra är en blyg nykomling så märktes det bara i ett par minuter på Guldfågeln Arena.

Efter två minuter tvingades gästernas målvakt Anton Cajtoft till en fin räddning efter ett bra försök från Kalmaranfallaren Marcus Antonsson.

Poängkungen slog till

Även om det var mycket bollinnehav från hemmalaget så blev det oftast inte så mycket mer än så.

I 15:e minuten slog J-Södra till snabbt.

Poängkungen från fjolårets superetta, Tommy Thelin, fick bollen ute till höger och slog ett tidigt inlägg.

J-Södralånet från Malmö FF, Pawel Cibicki, styrde in bollen på volley bakom Ole Söderberg efter passivt försvarsspel från Marko Biskupkovic och Tobias Eriksson.

– Det är ett läge som vi jobbat mycket på. Så fort Tommy (Thelin) får bollen ute på högerkanten vill vi få till ett tidigt inlägg, säger Cibicki till CMore. Då är det bara för mig att sticka iväg. Jag är en sådan spelare som ofta dyker upp i de situationerna, jag går på chans.

– Ingen av försvararna var beredda och jag fick en bra träff på bollen, säger J-Södraanfallaren.

Kalmar försökte men hade svårt att få till något riktigt ordnat spel mot hårt arbetande och aggressivt pressande Jönköping Södra.

Blekt Kalmar FF

Det var snarare närmare 2-0 för nykomlingarna när Tom Siwe, Robert Gojani och Daryl Smylie samarbetade mycket vackert och tvingade Ole Söderberg till en högklassig räddning på avslutet från Smylie.

– Vi var kompakta, vår försvarsspel jättebra och alla jobbade verkligen för varandra. Jag tycker vi hade fler chanser än Kalmar och att vi vann välförtjänt, säger Cibicki.

Ett mycket blekt Kalmar FF kom inte närmare än ett giftigt frisparksinlägg från Rasmus Elm i 72:a minuten i något som aldrig blev till någon forcering.

Jätteskrällen och 1-0-segern för nykomlingen var ett faktum – och verkligen inte orättvis.

Kalmartränaren Peter Swärd var dämpad hos CMore:

– I det stora hela var det en ganska svag prestation av oss, både i hur vi hanterar anfalls- och försvarsspelet. Vi hade dålig rörlighet, korta avstånd och dålig kvalitet i det vi gjorde. J-Södra gör det bättre, säger Swärd.

MFF nästa för Cibicki

Efter skrällsegern för Cibiciki och Jönköpings Södra väntar en drömmatch för både anfallaren och nykomlingen i hemmapremiären i nästa omgång, mot Malmö FF.

Ett speciellt möte för MFF-lånet Cibicki som har spelat 37 allsvenska matcher och gjort sex mål för Malmö FF.

– Så klart att det ska bli roligt. Det är ju därifrån jag är. Jag har aldrig spelat mot MFF tidigare. Men vi ska försöka vinna den matchen också, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM