’Vill PSG köpa får de betala 830 miljoner’

FOTBOLL

Dömer ut drömköpet: ”Saker och ting har förändrats i Paris”

Foto: Gonzalo Higuaín kan bli en dyr affär för Paris SG.

Han har pekats ut som Zlatan Ibrahimovic ersättare.

Men smakar det, så kostar det.

– Ska PSG ha Gonzalo Higuaín får de betala 830 miljoner kronor, säger Mino Raiola.

Zlatan Ibrahimovic agent Mino Raiola har tagit bladet från munnen och uttalat sig om ”Ibras” framtid. I en lång intervju med Gazzetta dello Sport hävdar Raiola att samtliga storklubbar, förutom Manchester City, ”knackat på dörren”·

– Han har erbjudanden från varje kontinent men det är för tidigt att måla den sista bilden. Jag ska på semester i tre veckor men när jag återvänder kan jag tänka mig att fler bitar i pusslet fallit på plats, inte bara för ”Ibra”, säger Raiola.

Jagar ersättare

Ibrahimovic har själv mer eller mindre bekräftat att han lämnar PSG i sommar och Paris-klubben är nu på jakt efter en fullgod ersättare.

Robert Lewandowski, Neymar och Cristiano Ronaldo har nämnts som potentiella ”drömköp” men även Napolis stekhete anfallare Gonzalo Higuaín har pekats ut.

Napoli har tidigare hävdat att argentinaren har en utköpsklausul på 94,7 miljoner euro men italienska medier har nyligen rapporterat att klubben kan tänka sig att släppa honom billigare.

Det stämmer inte – enligt Mino Raiola.

”Har förändrats”

Han hävdar dessutom att PSG kommer ligga lågt i sommar som följd av den pågående oljepriskrisen.

– Saker och ting har förändrats i Paris. Jag vet inte om PSG är villigt att lägga 90 miljoner euro (cirka 830 miljoner kronor) på Higuaín. Oljepriserna störtdyker och PSG:s shejker kommer vara försiktiga med sina pengar. Det är en av anledningarna till att de trots allt vill behålla ”Ibra”, säger Raiola i intervjun med Gazzettan.