Drömbeskedet: Inga skador inför derbyt

FOTBOLL

Samtliga spelare är i full träning för AIK

Foto: Ebenezer Ofor är tillbaka i kollektiv träning med laget.

För ett par dagar sedan var det panik.

Nu verkar AIK:s skadekris vara över.

– Skadeläget har inte varit bättre under 2016, säger sportchefen Björn Wesström.

Foto: Björn Wesström.

Efter avancemanget i Svenska cupen var Andreas Alm orolig. AIK:s tränare pekade på de många nyckelspelarna som hade problem på grund av ideliga småskador: bland andra Dickson Etuhu, Ebenezer Ofori, Amin Affane, Jos Hooiveld, Denni Avdic, Stefan Ishizaki och Daniel Sundgren.

– Det är lite panik inför allsvenskan för  spelarna kommer knappast komma upp i 90 minuter innan vår första (allsvenska) match. Det är lite stressigt, sa han efter segern mot Falkenberg.

"Motivationen ökar"

Nu, ett par dagar senare, har läget ljusnat betänkligt. Samtliga spelare är med i full träning och är därmed – även om den fysiska formen varierar – i teorin uttagningsbara till tisdagens derby.

– Det är klart att sett till hur situationen har varit under försäsongen är läget klart förbättrat vilket hela tiden varit målet, säger sportchefen Björn Wesström och fortsätter:

– Vi är i den bästa situationen vi varit i under 2016 vad gäller skadeläget inför en tävlingsmatch. Och det är viktigt med tanke på att derbyt är den viktigaste matchen vi haft under 2016. Vi varje timme av rapporter om ännu ett tusental sålda biljetter vilket ökar motivationen ytterligare.

Ingen vill missa matchen

Det är en match som varken spelare eller åskådare vill missa.

– Tränarna får snarare bromsa spelarna än driva på dom under träningarna. Det är den typen av adrenalin det handlar om, och det är få förunnat att spela sådana matcher. Då kommer spelarna också sträcka sig de där lilla extra efter att försöka vara med.

Se skadeläget – spelare för spelare – i faktarutan nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM